Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:31:42

Підтримка в розробці проєктів відбудови – нова можливість від «U-LEAD з Європою»

19.01.2023   10:03Агенцiя

Українські громади зіткнулися з серйозними викликами через повномасштабне вторгнення російської федерації.

Станом на червень 2022 року потреби на відбудову складали 349 млрд доларів і продовжують зростати. Хоча війна все ще триває, громадам необхідно розпочинати підготовку проєктів, спрямованих на відбудову пошкодженої/зруйнованої під час війни комунальної інфраструктури.


У відповідь на ці виклики «U-LEAD з Європою» оголошує відбір територіальних громад для участі у комплексній навчальній програмі «Кроки для спеціалістів. Планування та програмування», яка має на меті допомогти громадам у підготовці проєктів відбудови (проєктами відбудови вважаються проєкти капітального ремонту, реконструкції та заміни (тобто будівництва) фізичних об’єктів, і вони можуть охоплювати всі типи проєктів, класи наслідків, CC1-3, та види капітального ремонту, згідно з ДБН A.2.2-3:2014).

Програма розгортатиметься у два етапи:
•    упродовж березня - квітня 2023 р. відібрані громади пройдуть навчання, спрямоване на:
•    формулювання проєктної ідеї.
•    залучення громадян до обговорення проєктної ідеї.
•    упродовж травня - червня 2023 р. відібрані громади отримають підтримку у розробці повної проєктної пропозиції.

Упродовж липня - вересня 2023 р. U-LEAD профінансує підготовку технічної та фінансової документації для відібраних проєктів.
До участі запрошуються громади:
•    з населенням до 50 000 осіб (станом на 01.01.2022);
•    які безпосередньо постраждали унаслідок воєнних дій;
•    які мають потребу у відбудові об’єктів комунальної інфраструктури в одній з наступних сфер: освіта: дошкільна, початкова та середня; первинна медична допомога; місцевий транспорт (наприклад, дороги та мости); водопостачання, водовідведення та поводження з відходами;
•    які можуть запропонувати до участі у підготовці проєкту команду спеціалістів (команда може включати представників структурних підрозділів виконавчого комітету, профільних комунальних установ/підприємств чи громадських організацій) у складі до 3 осіб;
•    забезпечити спеціалістам доступ до мережі Інтернет і належне технічне обладнання (комп’ютер з камерою та мікрофоном);
•    які, за необхідності, готові залучити до розробки проєктів сусідні громади;
•    які готові залучити громадян до обговорення запропонованих проєктів відбудови. 

Будь ласка, зверніть увагу, що:
•    навчання відбуватиметься виключно онлайн; тому доступ до мережі Інтернет і належне технічне обладнання дуже важливі; U-LEAD розробить максимально гнучку програму, щоб громади могли планувати свою участь з урахуванням проблем з електроенергією та доступом до Інтернету.
•    зважаючи на інтенсивність та тематику навчання, будь ласка, запропонуйте команду спеціалістів, які мають досвід роботи з інфраструктурними проєктами.

Заповнену форму необхідно надіслати до 18:00 06 лютого 2023 року на електронну скриньку projects.u-lead@gopa.de. Шаблон аплікаційної форми можна завантажити за посиланням.

В темі повідомлення слід вказати назву громади та область (наприклад, «Білокриницька громада_Волинська область»).

Результати відбору будуть повідомлені після 27 лютого 2023 року.

У випадку виникнення питань, просимо надсилати їх на електронну скриньку projects.u-lead@gopa.de.   

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини