Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:56:12

Скільки коштує електроенергія для комунальних підприємств Чернігова. Міський голова дав доручення моніторити ціни

06.01.2023   11:02Агенцiя

Моніторинг цін за якими комунальні підприємства та установи Чернігова закуповують електроенергію. Таке доручення під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради 5 січня дав підлеглим Владислав Атрошенко.  

Енергетики, які щодня реанімують пошкоджену обстрілами систему, герої і за це їм велика вдячність, йшлося під час засідання. Питання нарахувань — це вже ринкові взаємовідносини і комерційна площина питання. Саме тому і має бути контроль. 

    — Письмове доручення — організувати технологію такого моніторингу протягом року: хто відповідальний, з чим ми порівнюємо ціни і так далі. Уважно подивіться розцінки. Це ринкова ціна, вона там почасова. Дослідіть як вона формується, як ми можемо перевірити об’єктивна чи необ’єктивна вона. Там дві копійки в одну сторону, або в іншу — для нас це декілька мільйонів гривень на рік. Я переконаний, що окремі підприємства дуже уважно слідкують, а окремі лікарні: їм принесли рахунок — вони заплатили і ніхто там не дивиться, — дав доручення Владислав Атрошенко.

Погодили на засіданні і розмір кошторисної заробітної плати будівельникам, який враховується замовниками при визначенні вартості будівництва об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету Чернігова та підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності міста. Мова про суму у розмірі 18 394, 64 грн.

    — Це заробітна плата будівельникам, яка буде вноситись у проєктно-кошторисну документацію для розрахунку. 18 тисяч — це 400 доларів. Якщо ми не будемо платити 400 доларів власним працівникам, то їм залюбки 1200 платитимуть у Польщі.

Також міський голова наголосив на важливості відслідковування, аби ця зарплата дійсно офіційно виплачувалася будівельникам.

    — Потрібно слідкувати за реальними виплатами цієї заробітної плати, щоб йшли податки. Тому що тоді виходить хімія. Якщо ми ставимо 10 тисяч, то вони потім знімають готівку через штучних приватних підприємців, платять готівкою і йде мінімізація податків. А реальна зарплата платиться згідно з ринковою ситуацією, — пояснив Чернігівський міський голова.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини