Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:33:08

Хобі стало улюбленою роботою завдяки проєкту «єРобота»

06.12.2022   20:41Агенцiя

Чернігівка Єлена Снєгур-Швець випікає смаколики, які більше схожі на витвори мистецтва, ніж на кондитерські вироби. Виготовляє вона не торти та тістечка, хоча вміє робити їх відмінно, а їстівні прикраси для них, а ще - печиво та зефір.

 Майстриня перетворила хобі на роботу завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», мета якої допомогти охочим створити власний бізнес або розвинути вже налагоджений.

Для цього Єлена підготувала бізнес-план, подала його разом із заявою на отримання мікрогранту через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення Державного центру зайнятості, а згодом - грантові гроші. Витратить їх підприємниця на обладнання, інвентар, інструменти та інгредієнти для кондитерських виробів.

Незважаючи на війну, життя продовжується. Люди навіть у нинішні скрутні часи купують красиві речі, щоб підняти собі або близьким настрій, розважити, порадувати. Так Єлена й зважилася стати підприємницею, адже попит на її продукцію є завжди, а чимало майстринь-конкуренток виїхали з країни. Її цукрові квіти, які виглядають як справжні, смачний зефір та духмяне печиво у вигляді казкових героїв, зірочок, сердечок, розмальоване кольоровою глазур’ю, здатні зробити з простого торта оригінальний, або стати окремим солодким подарунком. Цього року Єлена планує налагодити виробництво та збут і взяти на роботу одного найманого працівника. Прагне продавати свої солодкі шедеври ручної роботи не тільки як індивідуальні замовлення споживачам та кондитерам для прикрашання їхніх виробів, а й у кав'ярнях та ресторанах. А ще - надавати послуги з прикрашання тортів. У собі Єлена впевнена, адже крім таланту та естетичного смаку має ще й ґрунтовні знання з виготовлення подібних солодощів.

«Звичайно, не все вдавалося відразу. Втім, з часом «набила руку», - говорить майстриня. - Дуже перешкоджає моїй роботі й реалізації задуманого відключення світла, бо все обладнання та інструменти працюють на електриці. Але я оптимістка і вірю, що з часом все налагодиться».

А поки що додають наснаги майстрині підтримка рідних людей та вдячні відгуки клієнтів.

Подати заявку та бізнес-план за урядовою програмою "єРобота" можна до 12 грудня 2022 року через портал Дія https://is.gd/KT7RoW

Умови надання мікрогранту за посиланням: https://bit.ly/3ohSjqA

Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за тел.: (0462)77-90-29 або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини