Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:28:54

Тупичівська громада розпочала розробку інвестиційного паспорту

30.09.2022   11:01Агенцiя

Інвестиційний паспорт – це інструмент, який не лише покликаний створити привабливий імідж для інвестора, а й допомогти громаді розібратися зі своїми можливостями, віднайти свою унікальність.

Саме до його розробки вирішила звернутися Тупичівська громада, яка, долаючи збитки від агресії рф, прагне до подальшого розвитку із залученням для цього необхідних ресурсів та інвестицій.

Його підготовка фактично розпочалася під час чергової консультації в рамках проєкту «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони довкілля Тупичівської громади на засадах партисипації», що відбулася в Тупичеві 26 вересня 2022 р. Він реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «EU4USociety». У зв’язку з цим обговорили питання розвитку природного та рекреаційного потенціалу громади, активізації підприємницької діяльності місцевих жителів, але без надмірного впливу на довкілля.

«Інвестиційний паспорт – це не звіт про громаду, а інформація, розрахована на потенційних інвесторів, що повинна їх чимось “зачепити”. Бо інтерес підприємця – отримати прибуток, інтерес громади – посилити власну спроможність», – наголосили експерти при висвітленні особливостей інвестиційного паспорту як документу, ключових вимог до його структури та змісту.

Учасники зустрічі детально пропрацювали основні розділи інвестиційного паспорту, в яких йдеться про фактори інвестиційної привабливості та власне інвестиційні пропозиції. Спираючись на доступні приклади вони визначили перелік об’єктів у Тупичеві та селах громади, які можуть зацікавити інвесторів; обговорили можливості використання природних ресурсів для безпечного агровиробництва, розвитку екотуризму та створення рекреаційних об’єктів. Те ж саме стосувалося таких факторів, як:  геолокація громади, інфраструктура для бізнесу, історико-культурна спадщина, людський капітал, наявність локального бізнесу, стратегічних документів та імідж громади. Причому звернули увагу на позиціонування громади як екологічної території та вимоги до підприємців щодо впливу на довкілля.

Далі розглянули підходи до формування інвестиційних пропозицій як на основі груп факторів інвестиційної привабливості, так і у формі конкретних бізнес-ідей. Водночас йшлося про необхідність створення «портретів» потенційних інвесторів під певний об’єкт або ідею та визначення каналів комунікацій з ними. Наостанок представники громади висунули кілька ідей, які можуть бути оформлені у вигляді інвестиційних пропозиції та обговорені під час наступної зустрічі.  

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду "Відродження" в рамках спільної ініціативи «EU4USociety». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Дмитро Казіміров

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.