Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:03:05

Гроші на власну справу: ветерани та їхні сімʼї можуть отримати фінансову підтримку бізнесу

21.06.2022   09:38Агенцiя

Український ветеранський фонд запустив проєкт з мікрофінансування ветеранського бізнесу.

Відтепер ветерани та члени їхніх сімей, які стали внутрішньо переміщеними особами і мають підтвердження цього статусу, зможуть отримати одноразове грошове відшкодування на купівлю товарів, необхідних для ведення власної справи. 

Сума виплати  — до  20 000 гривень. 

Виконавча директорка Фонду Наталія Калмикова пояснює:

 «Отримати фінансову допомогу можна, якщо людина вже щось придбала з засобів свого виробництва чи підприємництва там, куди вона переселилася з 24 лютого цього року. Цими коштами вона зможе компенсувати витрати повністю чи частково. Це буде робитися з тих коштів, які держава заклала на 2022 рік на роботу Фонду, а це — 10 млн гривень. Також ми розпочали фандрейзинг серед міжнародних партнерів, щоб поповнювати ресурси Фонду. Це важливий сигнал для ветеранів, що їхні родини потрібні державі, що вони у фокусі уваги і для них робляться важливі кроки. Може поки і не глобальні, бо більшість бюджету розподілена зараз на сектор безпеки і оборони, але це додаткова підтримка родин, які беруть на себе ведення справ, доки ветерани стали на захист країни».

Щоб отримати кошти, потрібно:
1. Зібрати пакет обовʼязкових документів, а саме:

  • скан або фото паспорта заявника з пропискою;
  • скан або фото довідки ВПО (скріншот із Дії не підходить);
  • скан або фото виписки чи витягу з ЄДР про ФОП чи самозайняту особу;
  • скан або фото підтвердження статусу ветерана, а саме: посвідчення учасника бойових дій, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення учасника війни, та члена сімʼї ветерана війни (копію свідоцтва про одруження, копію документа, що підтверджує спільне проживання тощо);
  • скани або фото документів, що підтверджують покупку після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу відповідно до КВЕДів (чек або видаткова накладна).

2.  Надіслати свою заявку з документами через аплікаційну форму на сайті у розділі «Мікрофінансування»: https://veteranfund.com.ua/ 

3. Отримати відповідь від Фонду — після перевірки пакету документів.

4. Після схвалення — отримати кошти.

Ті, хто правильно заповнить заявку, завантажить увесь пакет документів, зможуть отримати відшкодування на суму до 20 000 гривень протягом 10 днів.

Заявки приймаються до завершення воєнного стану. Але варто поквапитися, адже Український ветеранський фонд може відшкодувати перші 500 заявок.

Якщо у ході заповнення аплікаційної форми — у заявників виникатимуть запитання — надіслати їх можна на офіційну пошту УВФ: veteranfundua@gmail.com.

Стежте за повідомленнями Фонду у соціальних мережах:

Нагадаємо, Український ветеранський фонд є установою сфери управління Мінветеранів. Фонд було офіційно зареєстровано 2 лютого 2022 року. 

Український ветеранський фонд

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини