Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:39:58

Ремонт дахів та скління вікон. Чернігівські багатоповерхівки ремонтують, готуючи до опалювального сезону

13.06.2022   19:06Агенцiя

У Чернігові багатоповерхівки готують до опалювального сезону. Внаслідок повномасштабного вторгнення російських військових інфраструктура нашого міста, включаючи й житловий фонд, зазнала значних пошкоджень.

 Наразі комунальні служби працюють у посиленому режимі, щоб відновити об’єкти, оскільки опалювальний сезон не за горами.

Сьогодні ми розкажемо про роботи, які має виконати КП "Новозаводське", аби підготувати будинки, які у нього на балансі, до опалювального сезону. У подальших публікаціях аналогічна інформація буде і про КП "Деснянське", ЖЕК-10, ЖЕК-13.

— КП «Новозаводське» працює дуже наполегливо, бо часи не прості. На жаль, російська армія доклала великих зусиль для руйнування нашого міста. Але всі ці рани ми вилікуємо. На обслуговуванні у підприємства загалом 562 житлових будинки, 300 із них, в тій чи іншій мірі, пошкоджені. У будинках в основному зруйновані дахи, вибиті вікна. В середньому, кожного дня один чи два будинки ми відновлюємо. Це ремонт покрівлі або скління вікон у під’їздах. За нашими планами, які ми склали на цей період, до опалювального сезону всі будинки ми відбудуємо, якщо не буде форс-мажорів чи якихось змін, — розповів начальник КП «Новозаводське» Олександр Антонов, спілкуючись із журналістами.

Загалом у будинках, які обслуговує це комунальне підприємство, пошкоджено 9 тис. кв. м покрівель та 4,3 тис. кв. м  вікон у під’їздах. Відремонтувати ці площі мають до початку опалювального сезону. Мова саме про місця загального користування. Якщо говорити про відновлення пошкоджених квартир та приватних будинків, то ці зобов'язання взяла на себе держава.

Щоб підготувати житловий фонд до нового опалювального сезону, з міського бюджету Чернігова загалом виділено близько 30 млн грн. Ця сума розподілена на комунальні ЖЕКи для закупівлі необхідних будівельних матеріалів, ремонту внутрішньобудинкових мереж.  Зокрема, на КП «Новозаводське» спрямовано 9 млн грн.

— На сьогодні матеріалів вистачає, міська рада закупила всі необхідні. Наразі ми замовили близько 4 тисяч квадратних метрів шиферу і вже більша частина до нас надійшла. Ми намагаємось втілити в життя всі наші плани. Матеріали є, люди є, погода дозволяє, тому ми працюємо, — прокоментував керівник комунального підприємства.

Нагадаємо, у Чернігів, на запрошення міського голови Владислава Атрошенка, з метою відновлення пошкоджених житлових будинків приїхали комунальники з Хмельницького.

— На об’єктах працюють три бригади КП «Новозаводське» і дві бригади комунальників з Хмельницького, які допомагають відбудовувати наше поранене місто. Хлопці працюють дуже гарно і за це їм дуже велика подяка, — говорить Олександр Антонов.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини