Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:12:01

Зареєструватися у Центрі зайнятості ще простіше. Виплати вчасні

19.05.2022   21:13Агенцiя

На сьогодні профінансовано та вже виплачено допомогу по безробіттю за першу декаду травня.

— Виплата допомоги по безробіттю нашим клієнтам з початком воєнної агресії не припинялась. Нарахування здійснювались навіть без особистого відвідування безробітним центру зайнятості у разі підтвердження будь-якими засобами комунікації, в тому числі електронними, свого наміру перебувати на обліку в центрі зайнятості. За останніми законодавчими змінами, аби отримувати виплати, доведеться особисто відвідати центр зайнятості, — повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка

6 травня 2022 року Президентом України підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану».

Щодо набуття статусу безробітного:

Статус безробітного надається громадянам з першого дня реєстрації за їх особистою заявою без вимог до наявності підходящої роботи.

Подати заяву для набуття статусу можна декількома шляхами:

• Через портал єдиних державних послуг "Дія" або  через його мобільний застосунок.

• Особисто в центрі зайнятості.

• За допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку:

- шляхом заповнення онлайн - форми:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqvBDZSSWTfLb2e6SgZFEUsfUPtt_hPWmd3cKIU559jpEZDg/viewform

- шляхом використання чат-боту ДСЗ: https://chatbot.page/oZBkH-

Щодо внутрішньо переміщених осіб:

На час дії воєнного стану внутрішньо переміщеним особам надаватиметься статус безробітного без застосування звичайних вимог. Крім цього, зможуть зареєструватися  внутрішньо переміщені особи, які не розірвали трудові відносини. Припинити трудовий договір вони можуть в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості заяву на ім'я роботодавця.

 Щодо допомоги по безробіттю:

Нарахування виплат допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування клієнтом центру зайнятості, якщо він не рідше ніж раз на 30 календарних днів підтверджуватиме намір перебувати в статусі (будь-якими засобами комунікації, зокрема електронними).

Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру 1,5 мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року, тобто - 9750  гривень.

Виплата допомоги припиняється в разі, якщо безробітний понад 30 днів перебуває за кордоном.

Розмір допомоги для  внутрішньо переміщених осіб встановлюється на підставі відомостей, наявних в державних реєстрах,  а також податкової звітності за останній звітний період -  IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

Обласна служба зайнятості працює у звичному режимі. Обслуговування клієнтів Чернігівської районної філії здійснюється на базі Чернігівського міського центру зайнятості.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини