Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:29:22

Чернігівська ОВА розглядає можливість встановлення модульних будинків на території лижної бази

15.05.2022   12:50Агенцiя

Близько 3,5 тисяч будівель зруйновані або пошкоджені в наслідок бойових дій на Чернігівщині. 80% — це житло.

Насамперед тим, хто залишився без дому, варто звернутися до Національної поліції для відкриття відповідного кримінального провадження та отримання довідки про руйнування майна саме внаслідок бойових дій.

Порядок обстеження пошкоджених будівель затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. №473.

З отриманими документами необхідно звернутись до новостворених комісій з фіксації втраченого, знищеного або пошкодженого майна при сільських, селищних, міських радах.

—  З кінця квітня такі комісії створюються по всій області. До їх складу входять спеціалісти, які мають будівельну освіту або ліцензовані експерти. Важливо: заявником може бути людина, яка володіє цим майном та підтверджує це право документально, — підкреслив начальник Управління капітального будівництва ОВА Ярослав Слєсаренко. — Поки немає кейсів, які вже пройшли апробацію від «а» до «я». Ми лише стартуємо.

Наразі Уряд працює над питанням компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло, і паралельно на місцях думають над альтернативою комфортного місця проживання.

— ОВА розглядає можливість встановлення модульних будинків на території лижної бази. Наголошу, це варіант тимчасового житла для тих, хто втратив своє помешкання, — зазначає заступник голови ОВА Дмитро Синенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини