Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:22:08

В селах Бобровиччини, звільнених від окупантів, відновлюють газопостачання

06.05.2022   13:54Агенцiя

Щойно окупанти покинули бобровицьку землю, газовики взялися до відновлення зруйнованих газорозподільних мереж – навіть не чекаючи розмінування.

«Ми розуміємо, наскільки людям потрібен газ та інші комунальні послуги – вони й так натерпілися за час окупації жахів. Тому для нас зараз відновлення газопостачання - завдання номер один. З 1 квітня наші працівники розпочали обстеження, щоб виявити всі пошкодження, та ремонти – іноді навіть ризикуючи власним життям, бо на території цих сіл та між ними дуже багато вибухових предметів», - пояснює старший інженер Бобровицької дільниці Володимир Лошак.

Повністю відновили розподіл газу в селі Старий Биків, відремонтувавши 25-метровий газопровід-перехід через ставок і збудувавши нові опори для нього. Також фахівці «Чернігівгазу» відремонтували пошкоджений підземний газопровід і дворові вводи. 259 осель – знову з газом.

У Новому Бикові провели ремонт обстріляного з артилерії ШГРП, замінивши 15 метрів надземного газопроводу, та відремонтували 30 метрів підземного розподільного газопроводу і 24 вводи. Наразі вже відновлено розподіл газу для 65% споживачів, роботи тривають, і в найближчі дні газопостачання буде поновлено до всіх осель, крім повністю зруйнованих.

В Козацькому газопостачання відновлено повністю, тривають пуски газу в Марківцях-Ярославці, де було прокладено 40 метрів газогону для підключення сіл до ГРС.

Повністю відновлено розподіл газу до Старої Басані – для цього фахівці «Чернігівгазу» відремонтували 20 метрів газопроводу-переходу через річку, замінили 4 метри підземного газогону, провели ремонти дворових вводів.

В Новій Басані газовики замінили 5 метрів підземного газогону, продовжують обстеження газорозподільних мереж та ремонти дворових вводів.

АТ "Чернігівгаз"

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини