Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:43:22

Казначейство не реєструє договорів: у Прилуках два ОСББ не можуть отримати компенсацію на утеплення

07.12.2021   07:28Агенцiя

Прилуцька міська рада не може надати платіжні доручення для проведення відшкодування заходів із енергозбереження за програмою «Енергодім» для двох ОСББ (вул. Земська та вм 12).

Причина, за словами начальника управління житлово-комунального господарства (ЖКГ) Олега Созінова,  - відсутність із боку Державної казначейської служби реєстрації договорів, інформує ТК «Прилуки».

«Головний розпорядник коштів – управління ЖКГ уклало договір із «кредобанком», який передбачає щомісячне надання реєстрів ОСББ, які залучили кредитні кошти на впровадження енергоефективних заходів», - розповів Олег Созінов.

За його словами, після укладення цього договору та отримання реєстрів управління ЖКК уклало договір безпосередньо із ОСББ і 8 листопада відправило цей пакет документів до Державної казначейської служби.

«В зв’язку з тим, що на сьогодні органами казначейської служби реєстрація договорів не проведена міська рада не може надати платіжні доручення для проведення відшкодування», - сказав він.

У коментарі Суспільному начальниця Прилуцького управління Державної казначейської служби в області Наталія Ленець пояснила, що не можуть зробити виплату без прийнятого бюджету.

«В пункті 5 статті бюджетного кодексу йдеться, що житлово-комунальне господарство взагалі без програми не проплачується, а в них немає програми і бюджет не прийнятий».

Начальник фінансового управління Олена Ворона вважає, що гроші можуть перерахувати й без прийнятого бюджету.

«38 пункт прикінцевих положень говорить, що ми маємо право здійснювати видатки на всі цілі, які передбачені в проекті бюджету на 2021 рік, який схвалений виконкомом. Кошти на підтримку ОСББ у нас передбачені в проекті бюджету, кошти є, ми можемо ними розрахуватися», - сказала посадовець.

Нагадаємо, у Прилуках два ОСББ стали учасниками проекту «Енергодім» та здійснили комплекс заходів із утеплення. Роботи відбулися за співфінансування фонду енергозбереження – 70%, 20% - власних коштів мешканців та 10% - міського бюджету.

«Міська рада вперше розробила міську цільову Програму підтримки ОСББ, яка передбачає відшкодування 10% вартості виконаних робіт», - додав Олег Созінов.

18 жовтня на бюджетній комісії було ухвалено спрямувати кошти міського бюджету зазначеним ОСББ.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини