Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:20:18

Які проєкти реалізують в Чернігівській області коштом ДФРР у 2021 році

03.06.2021   11:11Агенцiя

Цьогоріч на Чернігівщині коштом Державного фонду регіонального розвитку будуть реалізовуватися вісім проєктів, на які передбачено 84,7 мільйона гривень. З них сім увійшли до програми Президента України "Велике будівництво".

Про проєкти, які будуть реалізовані в області за рахунок коштів ДФРР у 2021 році, розповіла в ефірі програми «Суспільне. Головне» директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик.

Реконструкція будівель обласного філармонійного центру має завершитися цього року. На старті — масштабний проєкт — реконструкція приміщення колишнього кінотеатру ім. Щорса з пристосуванням під Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку. За словами Олександри Хомик, тут планують облаштувати конгрес-хол та створити умови для проведення бізнес-конгресів, конференцій та інших заходів.

Також продовжується будівництво Григорівської загальноосвітньої школи у Ніжинському районі. Реконструюватимуть отоларингологічне відділення хірургічного корпусу Чернігівської обласної лікарні та будівлю Кіптівської ЗОШ І-ІІ ст. під дошкільний навчальний заклад. А ще — капітально відремонтують два стадіони: КПНЗ «ДЮСШ» у Носівці та «Колос» у Борзні.

— Кошти почали надходити у квітні-травні. Вже розпочато роботи на перехідних проєктах, таких як Григорівська школа та філармонійний центр. Щодо інших проєктів — нині проводяться тендерні процедури, фінансування заявники отримають після підписання договорів з підрядниками. Якщо ж громади до кінця року не зможуть освоїти кошти, вони повернуться до бюджету, — зазначила Олександра Хомик.

Директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА нагадала, що до 15 червня триває попередній конкурсний відбір інвестиційних програм і проєктів на 2022 рік. Зареєструвати проєкт слід на онлайн-платформі ДФРР. Його мінімальна вартість повинна складати 10 мільйонів гривень (раніше — 5 мільйонів). Залишається норма обов’язкового співфінансування громад (заявників) — не менше 10%. До 1 серпня облдержадміністрація має подати до Мінрегіону перелік проєктів, що можуть фінансуватися наступного року.

Олександра Хомик наголосила: змінені норми дозволять профінансувати комплексні розвиткові проєкти, результат від втілення яких матиме регіональне значення.

За інформацією «UA:Чернігів»

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини