Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:28:37

Чернігів закупив найдешевші вітчизняні тролейбуси

22.03.2021   08:04Агенцiя

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, завершився тендер на закупівлю 4 нових тролейбусів для Чернігова - їх придбали за рекордно низькою для нашої країни в 2021 році ціною - менше 5 мільйонів гривень.

Оголошений КП «Чернігівське тролейбусне управління» наприкінці січня тендер завершився цілком очікуваною перемогою компанії ТОВ «Еталон-лізинг» з ціною в 19,78 мільйона гривень при стартовій ціні в 20 мільйонів.

Другим учасником тендеру була компанія ТОВ «БАС мотор», що запропонувала 4 тролейбуси «Богдан» за загальну ціну в 19,8 мільйона гривень. Різниця в ціні одного тролейбуса між конкурентами склала всього 5 тисяч гривень. Підсумкова ціна тролейбуса моделі «Еталон-Т121 Барвінок» становить 4 мільйони 945 тисяч гривень. На сьогоднішній день це найнижча ціна на нові тролейбуси в Україні.

Згадана компанія фактично є одним з дилерів корпорації «Еталон» - одного з найбільших виробників автобусів в Україні на базі заводів в Борисполі та Чернігові. Тролейбуси виробництва «Еталон» збирають якраз на заводі в Чернігові.

За умовами тендерної документації, тролейбуси мають надійти замовнику впродовж 45 днів після підписання угоди на умови післяплати.

ТОВ «Чернігівський автозавод» корпорації «Еталон» розпочав виробництво тролейбусів ще на початку 2010-х років. Виробництво розпочалося зі збирання білоруських тролейбусів «БКМ321» - в 2011-20122 роках на потужностях заводу було зібрано три таких тролейбуси, які сьогодні працюють в Чернігові. У 2012 році був побудований тролейбус власної розробки – «Еталон-Т121.10 «Барвінок».

На даний момент з 2012 року виготовлений 41 тролейбус «Барвінок». 34 з них працюють в Чернігові, 4 - в Сумах, 2 - в Слов'янську. Ще один, експериментальної моделі з автономним ходом, поки що є демонстраційним примірником заводу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини