Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:54:19

В АТ "Чернігівобленерго" презентували нове високотехнологічне обладнання

12.11.2020   11:32Агенцiя

В АТ «Чернігівобленерго» відбулась зустріч технічних директорів АТ «Чернігівобленерго», АТ «Вінницяобленерго», АТ «Сумиобленерго», Луганське енергетичне об’єднання та ПрАТ ПЕЕМ ЦЕК та їх заступників.

В рамках наради відбулась презентація нового високотехнологічного обладнання – реклоузера OSM15 для ліній електропередачі напругою 10 і 35 кВ. Розроблений та виготовлений в Австралії, він пройшов всебічні випробовування. В тому числі у незалежних лабораторіях світу, що дозволяє гарантувати надійність та тривалий термін експлуатації.
 
«Ситуація з якістю та надійністю електропостачання в Чернігівській області далека від ідеальної, як і в більшості енергокомпаній України. Хотілося б в найближчому майбутньому не займатися постійним опрацюванням скарг споживачів, а повноцінною експлуатацією електричних мереж. Реклоузери – це серйозний помічник, який допоможе нам суттєво покращити показник SAIDI», - зауважив голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.
 
Модернізація і реконструкція електромереж вкрай важливі для жителів області. Адже це допоможе забезпечити якісне та безперебійне електропостачання кожного споживача електричної енергії, навіть у найвіддаленішому населеному пункті. На сьогодні в якості комутаційних апаратів на  підстанціях 110(35)/10 кВ для відхідних ЛЕП 10 кВ використовуються масляні, рідше вакуумні, вимикачі, а на відгалуженні від основної лінії – роз’єднувачі, які перемикаються тільки вручну. При аварії на якій-небудь ділянці лінії відключення споживачів відбувається по всій її довжині.

Зараз для відновлення електропостачання спочатку необхідно направити оперативно-виїзну бригаду РЕМ для пошуку місця пошкодження. Цей процес може зайняти до декількох годин. Після знаходження місця аварії відбувається її локалізація – відключення з усіх боків пошкодженої ділянки, для того щоб заживити частину споживачів на ділянках без пошкодження. І лише після цього ремонтна бригада починає виконувати ремонт лінії, який у деяких випадках, може бути набагато швидшим, ніж пошук місця пошкодження.
 
Реклоузер ОSM15, встановлений на відгалуженні від основної лінії, дасть можливість миттєво знайти й локалізувати пошкодження на цьому відгалуженні, а диспетчер зможе відразу направити ремонтну бригаду для ліквідації пошкодження. При цьому частина споживачів, що живляться від непошкоджених ділянок, залишаться з електроенергією.
 
Крім того, реклоузери – хороші «діагности». Вони аналізують параметри роботи мережі: напруга, потужність, номінальна частота струму, що дає можливість набагато краще проводити аналіз пошкоджень.
 
Управляти обладнанням також просто, як і комп'ютером. Не випадково енергетики називають реклоузер «цифровим пультом» ЛЕП. Крім всіх перерахованих переваг, несанкціонований доступ до реклоузера повністю виключений, а його вакуумний вимикач не вимагають обслуговування протягом усього терміну експлуатації.
Використання реклоузера дозволяє протягом декількох хвилин в автоматичному режимі і дистанційно поновлювати електропостачання споживачів непошкоджених ділянок мережі і оптимізувати процес пошуку пошкодженої ділянки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини