Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:58:33

На Чернігівщині потрібні швачки

25.07.2020   09:11Агенцiя

Професія швачки є актуальною і постійно затребуваною на ринку праці Чернігівщини, хоча розраховувати на гарний заробіток можуть лише висококваліфіковані фахівці, які мають практичний досвід.

Швачка — це майстриня, яка здатна зі звичайної тканини й кількох ґудзиків створити модний шедевр. З-під її рук і голки виходять різні тканинні вироби. Найчастіше це одяг, але швачки також виготовляють головні убори, постільну білизну, взуття, сумки, шкіргалантерейні аксесуари, чохли для меблів та автомобілів тощо. Серед переваг цієї професії - можливість пошити для себе або своєї родини будь-яку вподобану річ.

Для швачок знайдеться робота на фабриках, в невеликих приватних фірмах, ательє, ремонтних майстернях. Протягом січня-липня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості налічувалося 147 вакансій швачки із заробітною платою від 4723 до 9000 тис. грн. Її зарплата залежить від обсягу обов’язків і розряду. За цей час службою зайнятості укомплектовано 110 таких вакансій.

Швачка може працювати і на себе, шиючи на замовлення  клієнтів.

Безкоштовно оволодіти швейною майстерністю можна за сприяння служби зайнятості. Щоправда, скористатися цим шансом мають право лише безробітні. Освоїти цю професію служба зайнятості пропонує в ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування» або Одеському, Полтавському, Рівненському, Донецькому, Харківському та Херсонському центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Термін навчання 4 місяці.

Всі витрати, пов'язані з організацією професійного навчання безробітних, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості продовжує виплачувати безробітним допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд, забезпечує проживання в гуртожитку.

Отже, не чекайте! Обирайте професію та навчайтеся з нами! Телефонуйте (0462)77-90-31 – відділ організації профнавчання Чернігівського обласного центру зайнятості або ж звертайтеся до найближчого центру (філії) зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини