Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:40:07

Карантинний ринок праці

18.06.2020   12:59Агенцiя

Обласна служба зайнятості продовжує працювати в режимі карантинних обмежень, але активно надає послуги населенню та роботодавцям.

В області налічується 18 тис. зареєстрованих безробітних, що в півтора рази більше, ніж рік тому. За час карантину лави безробітних поповнили 10,4 тис. осіб, що в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В середньому щоденно у службі зайнятості реєструється 170 безробітних проти 88-и у 2019 році. Серед них переважають звільнені від роботодавців, зареєстрованих поза межами області, - таких 24%. Це, так звані, внутрішні трудові мігранти, більшість з яких працює у місті Києві.

Дещо менше – 16% - звільнені від фізичних осіб – підприємців, які провадять діяльність переважно у сфері торгівлі, харчування, надання послуг та транспортних перевезень. 15% у загальній чисельності безробітних мають перерву в роботі більше 6 місяців та ймовірно є людьми, які повернулися із закордонних заробітків.

Серед безробітних понад 14% сезонних працівників та 6% звільнених за скороченням чисельності переважно з медичних закладів. У період карантину стали на облік у службі зайнятості 300 приватних підприємців, половина з яких припинила свою діяльність у 2020 році.

Карантин вплинув на активність бізнесу, про що свідчить зменшення кількості пропозицій роботи. Так, за цей час до обласної служби зайнятості роботодавцями подано 2,3 тис. вакансій, що в 4 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом за час карантину були наявні 3,3 тис. вакансій – втричі менше у порівнянні з минулорічним показником. Удвічі зменшилася  кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою зайнятості у питаннях підбору кадрів. Навантаження на одне вільне робоче місце в області складає 30 осіб проти 6-ти рік тому.

Найбільш затребуваними у роботодавців сьогодні є трактористи-машиністи, водії, підсобні робітники, продавці продовольчих товарів, кухарі та швачки.

За час роботи в умовах карантину службі зайнятості вдалося працевлаштувати 2,1 тис. безробітних. З об’єктивних причин це на 40% менше у порівнянні з минулим роком.

Працевлаштування відбувається здебільшого на вакансії сільськогосподарських підприємств та лісових господарств (в основному – підсобні робітники, трактористи, водії), а також до ФОПів (продавцями, кухарями).

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини