Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:06:31

Владислав Атрошенко: З року в рік кошти ДФРР розподіляються непропорційно

06.05.2020   09:08Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 5 травня на щотижневій розширеній нараді в черговий раз наголосив на тому, що кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), передбачені для розвитку громад і міст, повинні розподілятися більш справедливо.

- З року в рік я піднімав питання щодо розподілу коштів ДФРР по областях України. У цьому розподілі ситуація така: більше коштів ДФРР додається тим областям, у яких ВВП на душу населення нижчий. Тож, виявляється, у нас на Чернігівщині цей показник вищий, якщо на 2020 рік на нашу область виділено лише 92,6 млн грн?

Для порівняння: на Чернівецьку область виділено 146 млн грн, а там менша площа і менше людей проживає. Я впевнений, що, якщо враховувати всі доходи, то у Чернівцях більше коштів на душу населення, ніж у Чернігові.

На Херсонську область - 183 млн грн, Тернопільську – 174 млн грн, Сумську – 204 млн грн, Івано-Франківську – 222 млн грн, Волинську – 193 млн грн.

Хотів би зрозуміти, як відбувається цей розподіл? Чи може бути таке в державі? За рахунок чого? Області, які менші по території, де менше проживає мешканців і де, на мою думку, сукупно економіка значно більша, ніж у Чернігівській області, отримують коштів ДФРР у два рази більше.

На ці питання треба давати відповіді. У нас достатньо є для цього структур, у тому числі силових.

Мільярди гривень розподіляються нечесно з року в рік. Чи це не політична корупція? Хтось же за цим стоїть?

Я вважаю, що треба звернутися до всіх депутатів від Чернігівщини, незалежно від політичних кольорів, з проханням терміново звернути увагу на реальний розподіл коштів ДФРР по областям на 2020 рік. Зокрема, на Чернігівську область у порівнянні з іншими, - зазначив міський голова та дав доручення підготувати відповідне звернення.

Довідково: відповідно до інформації з офіційних веб-ресурсів державних органів, Державний фонд регіонального розвитку має розподілятися таким чином: 80% — відповідно до чисельності населення, яке проживає у відповідному регіоні; 20% — для регіонів, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75% середнього показника по Україні.

Інвестиційні програми та проєкти регіонального розвитку, які затверджуються до фінансування за кошти ДФРР, відбираються на конкурсних засадах. Відбір відповідних програм та проєктів здійснюється регіональними комісіями, утвореними обласними та Київською міською держадміністраціями. Крім того, передбачається співфінансування поданих проектів з місцевих бюджетів - не менше 10%. Календарний план реалізації проектів має становити 1-3 роки.

Спочатку в 2020 році на реалізацію інвестиційних проєктів та програм ДФРР було передбачено 7,5 млрд гривень. Але після внесення змін до держбюджету на його фінансування залишили 4,9 млрд грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини