Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:55:15

Чернігівська область - серед лідерів по кількості вироблених автобусів за підсумками 2019 року

10.02.2020   14:56Агенцiя

Зокрема, у минулому році підприємства України випустили майже 900 пасажирських автобусів — про це свідчить статистика, яку опублікувала Асоціація автовиробників України «Укравтопром», в яку входить більшість виробників автобусів нашої країни.

Так, на другому місці з виробництва автобусів — корпорація «Еталон», яка виробляє автобуси на Чернігівському автозаводі.

У 2019 завод в Чернігові випустив 202 автобуси й наростили виробництво на 6,93% в порівнянні з 2018 роком, коли було випущено 188 автобусів. Підприємство випускає в основному автобуси середнього класу. Ще у 2018 році Чернігівський автозавод побудував прототип 12-метрового низькопідлогового автобуса «Астра» А122, проте у 2019 році жодного такого автобуса у підприємства не замовили, попри це підприємстві розробили модифікацію автобуса А122 з двигуном, який відповідає екологічному стандарту «Євро-6 ».

У 2019 «Еталону» вдалося поставити досить значну партію (16 машин) своїх автобусів «Еталон» А081.28 в Херсон — на відкритому тендері техніку придбало Херсонське управління транспорту. Другий автоскладальний завод корпорації «Еталон» – Бориспільський, у 2019 році автобусів не виробляв.

У виробництві автобусів в Україні корпорації «Еталон» належить 22,75% ринку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як і у 2018 році, лідером з виробництва автобусів в Україні у 2019 році стало ПАТ «Черкаський автобус», яке виробляє автобуси під брендом «Отаман» на основі агрегатів «ISUSU». У минулому році підприємство в цілому виготовило 441 автобус — стільки ж, скільки й у 2018 році. «Черкаському автобусу» належить практично половина (49,66%) всього виробництва автобусів в Україні. Підприємство випускає пасажирські міські та приміські автобуси «Отаман» А092Н6 середнього класу, а також шкільні автобуси декількох модифікацій.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.