Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:43:25

На Чернігівщині видано 431 "теплий кредит" на суму більше 20 мільйонів гривень

14.06.2019   09:43Агенцiя

В області діє Програма стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів області на 2018-2020 роки. На виконання заходів зазначеної Програми з обласного бюджету цьогоріч виділено мільйон гривень.

Наразі на Чернігівщині видано 431 кредит на 20,1 мільйона гривень. З обласного бюджету відшкодовано 151,5 тисячі гривень.

Крім того, у Чернігові діє Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді міста на 2016-2019 роки. Відтак, для відшкодування частини тіла по кредитам, отриманими ОСББ у 2019 році, в міському бюджеті передбачено мільйон гривень. Двом ОСББ відшкодовано 37,4 тисячі гривень.

В Україні за час роботи програми «теплих кредитів» нею скористалися майже 600 тисяч родин. Паралельно працює 140 муніципальних програм, що забезпечують від 10% до 30% співфінансування енергозберігаючих заходів, а також програма IQЕnergy, яку фінансує Європейський банк реконструкції і розвитку. Її учасники можуть отримати компенсацію 35% вартості товарів і матеріалів, які вони використовували для утеплення і модернізації житла.

— Такі програми — важлива складова боротьби за оптимізацію енерговитрат. Але системний підхід до вирішення цього питання вони не забезпечують. У результаті держава не може оцінити економію, отриману на виході. Запуск роботи Фонду енергоефективності забезпечить зовсім інший рівень здійснення енергомодернізації житла. Він є ключовим інструментом для успішної реалізації реформи енергоефективності в країні, — зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Фонд надаватиме не тільки кошти, а й технічні рішення для тепломодернізації. Програма «теплі кредити» поряд з дрібнішими проектами підтримуватиме приватний сектор, а клієнтами Фонду енергоефективності, що охопить масштабні проекти теплової модернізації, стануть ОСББ. Для 15 з них уже стартували пілотні проекти, які дозволять протестувати процедури для всіх учасників процесу: Фонду, банків і ОСББ. Їх загальне фінансування становить близько 40 мільйонів гривень. У перспективі Фонд зможе обробляти від трьох тисяч заявок на рік і навіть більше.

Фонд не тільки фінансуватиме, надаватиме технічні рішення і підтримуватиме їх впровадження, а й моніторитиме подальше споживання енергії в будинках.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини