Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 вересня, 13:10:36

Тваринництво області. ДОВІДКА

13.03.2019   09:32Агенцiя

За попередніми даними, на початок 2019р. в усіх категоріях господарств Чернігівщини було 177 тис. голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 103 тис., це 6 місце в рейтингу регіонів України.

Проти попереднього року поголів’я великої рогатої худоби зменшилося на 4%, у т.ч. корів – на 1%.

Кількість свиней зросла на 3% і становила 181 тис. голів, птиці – на 4% (3619 тис. голів), овець та кіз зменшилася на 6% (27 тис. голів).
Підприємства області на початок 2019 р. утримували 60% великої рогатої худоби, 44% корів, 54% свиней, 9% овець та 7% птиці.
   
У 2018 р. господарствами області реалізовано худоби та птиці на забій у живій масі 49 тис. тонн (на 4% менше в порівнянні з 2017р.), молока вироблено 537 тис. тонн (на 2% менше), яєць одержано 296 млн. штук (на 3% більше попереднього року).


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03

У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором?

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22

Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15

Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14

У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».

«Зручніше, безпечніше, екологічніше»: у Чернігові представили План розвитку велоінфраструктури 11:12

16 вересня у Чернігівській міській раді презентували План розвитку велосипедної інфраструктури Чернігівської міської територіальної громади.