Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:17:38

В 2018 році на Чернігівщині до газових мереж приєдналися 260 нових об`єктів

11.03.2019   14:54Агенцiя

Впродовж минулого року ПАТ «Чернігівгаз» приєднало до системи газопостачання 260 об`єктів за спрощеною процедурою. В результаті цього до клієнтської бази компанії додалося 233 побутових споживача і 27 юридичних осіб.

Загалом за січень-грудень 2018 року фахівці центрів обслуговування клієнтів ПАТ «Чернігівгаз» опрацювали 467 заяв на приєднання до газових мереж з подальшою видачею технічних умов. З них 73 - на послугу стандартного приєднання і 399 - нестандартного. Завдяки цьому 233 приватних домоволодінь, 8 багатоповерхівок та 19 промислових підприємств вперше почали користуватися газом. Найбільшу кількість замовлень виконано в Чернігові, Ніжині та Прилуках. Порівняно з 2017 роком кількість поданих заяв на газифікацію зросла на 30%, а приєднань - на 9,2%.

«Не зважаючи на здорожчання природного газу, мешканці Чернігівщини продовжують обирати його в якості енергоносія. Адже загальновідомо, що природний газ зажди був і залишається найбільш зручним, технологічним та економічно доцільним видом палива», - зазначив в.о. директора з капітального будівництва ПАТ «Чернігівгаз» Дмитро Сдобнов.

На сьогоднішній день в «Чернігівгазі» створено цілий напрямок з капітального будівництва. Це дозволяє замовнику отримати повний спектр послуг з газифікації об`єкта будь-якої складності.

«В минулому році компанія вирішила розпочати газифікацію об`єктів власними силами, без залучення сторонніх організацій. Починаючи від проектування, будівельно-монтажних робіт та закінчуючи фінальною стадією – підключенням до газових мереж. Для цього «Чернігівгаз» має всі умови – спецтехніку, кваліфікований персонал як технічного, так і сервісного напрямку, необхідні дозволи, тощо», - повідомив Дмитро Сдобнов.

Щоб отримати послугу з газифікації споживачеві достатньо подати заяву до центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист, укласти договір та оплатити послугу. На різних етапах виконання робіт клієнту не потрібно ходити по кабінетах для збору підписів, узгоджень та отримання дозволів. Весь подальший процес координується менеджерами «Чернігівгазу».

Вартість стандартного приєднання визначається державою. З 1 січня Постановою НКРЕКП  від 14.12.2018 р. № 1917 затверджені нові граничні рівні плати за стандартне приєднання. Зокрема, для Чернігівської області, залежно від типорозміру лічильника і місцевості, вартість становить від 11810 грн до 17650 грн (без ПДВ).

Детальніше про умови підключення до системи газопостачання нових споживачів читайте на сайті ПАТ «Чернігівгаз» в розділі Приєднатися до газових мереж.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини