Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:25:22

Комунальні підприємства Чернігова запрошують на роботу і пропонують більшу заробітну плату

09.02.2019   09:18Агенцiя

На багатьох комунальних підприємствах Чернігова фахівці робітничих спеціальностей – водії, слюсарі, електромонтери та інші – вже можуть заробити чималу як для Чернігова зарплатню. Поступове підвищення заробітних плат є наслідком як нових галузевих угод, так і політики міської влади, яка зацікавлена в тому, щоби зупинити відтік кадрів. Тож створені – і продовжують створюватися – умови для того, щоби на ці підприємства приходили фахівці.

Зокрема, на КП АТП-2528 водії першої колони – вивезення сміття – заробляють майже 12 тисяч (а ще два роки тому їх зарплата була 4). Водії тепер працюють «від виробітку» - чим більше зроблять, тим більше одержать. Завдяки цьому окремим із них нараховується й по 18-20 тисяч. На підприємстві придбаний і новий автотранспорт – працюйте, заробляйте гроші. Ті водії, що колись пішли з підприємства, повертаються. Проблем по вивозу сміття зараз нема.

На КП «Чернігівське тролейбусне управління» теж нещодавно підняли зарплати водіїв до 7,6 тис. грн. в початківця і більше 9 тис. грн у досвідченого водія (при відпрацюванні норми годин на тиждень). Проте, водіїв не вистачає: при штаті 155 одиниць їх зараз працює 134 чоловіки. І це розрахунок на ту кількість тролейбусів, яка виходить на лінії зараз – 65. Якщо ж місто придбає нові машини і буде прийняте рішення збільшити випуск, то вакансій буде ще більше. КП «ЧТУ» не тільки готове взяти водіїв на роботу, а й займається підготовкою їх на своєму учкомбінаті. Тож бажаючі можуть звернутися на підприємство.

У системі комунальних ЖЕКів двірник вже заробляє від 5,4 тис. грн, слюсар-сантехнік – близько 6 тис. грн, електрогазозварник у КП «Жек-10» - більше 7 тис. грн. Проте, працівників не вистачає – і не тільки двірників, а й – особливо – електриків, трактористів, слюсарів-сантехніків.

На КП «Чернігівводоканал» - конкурентні зарплати, але теж є вакансії для кваліфікованих робітників і навіть інфенерно-технічних працівників.

У той же час, багато молодих людей при виборі професії роблять помилки, обираючи спеціальності, не затребувані на ринку праці.  Керівники комунальних підприємств і директори професійно-технічних училищ Чернігова провели 8 лютого в мерії спільну нараду,  щоби покращити комунікацію та організаційну складову в цій сфері.

Серед досягнутих на нараді домовленостей – додаткове інформування підприємствами училищ про наявні вакансії, організація саме оплачуваної практики учнів на комунальних ппідприємствах, ширше використання практики навчання дорослих, які готові працювати в КП, тощо.

Підбиваючи підсумки, головуючий на нараді заступник міського голови Андрій Черненко зазначив, що кадрова проблема на комунальних підприємствах у значній мірі скоригована там,  де керівництво КП займається цим питанням, покращує організацію праці. Зараз у Чернігові проводиться цілий комплекс заходів, спрямованих на покращення умов праці в комунальному господарстві та залучення в цю сферу нових фахівців. Ця нарада розробила додаткові заходи, які сприятимуть тій же меті. «Я думаю, що в цьому році ми зрушимо проблему з місця,» - сказав він.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.