Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:18:08

Як стратегія розвитку працює у Менській громаді?

12.01.2019   20:58Агенцiя

На початку 2018 року Менська об’єднана територіальна громада затвердила власну стратегію розвитку, яка була розроблена спільно з Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування.

 

11 січня відбулася виїзна консультація експертів Чернігівського ЦРМС, під час якої були розглянуті питання реалізації стратегії розвитку Менською міською громадою, відзначені успішні проекти та обговорені загрози, які виникли з моменту затвердження документу.
 
Про це повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою"  та Мінрегіону.

У обговоренні взяли участь Геннадій Примаков, Менський міський голова, представники апарату ради, депутати та експерти. Модерував обговорення Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС.

Експерт прокоментував результати моніторингу виконання стратегії Менською ОТГ. «Документ ухвалено недавно, тому поки що можна говорити лише про попередні оцінки. Найбільш успішно  громада освітлювала вулиці своїх населених пунктів: зроблено три чверті запланованого. Потік відвідувачів та туристів склав 42 тис., що є хорошим показником для 26-тисячної громади. На 25% виконано робіт із реконструкції міського парку. Як і планували розгортається ярмарково-фестивальна діяльність, розпочало роботу одне підприємство переробної промисловості, відремонтовано 2,7 км доріг (з 5 запланованих)», - перерахував Володимир Бойко успіхи громади в реалізації стратегічного плану. Також він озвучив недоліки: «Поки що не створено сільськогосподарських кооперативів, не відкрито ЦНАП, не створено центри доступу до Інтернету в сільській місцевості».

За словами Володимира Бойка є позитивна динаміка, але вона вимагає розвитку. За підсумками обговорення експерт рекомендував внести зміни до документу, більш критично переглянути наявні технічні завдання, розробити та обговорити нові, які були запропонованої протягом періоду що минув із початку реалізації стратегії.

Також під час консультації приділили увагу темі інвестиційної привабливості Менської громади. Геннадій Примаков, Менський міський голова, підкреслив: «Нещодавно Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» оприлюднив рейтинги сталого розвитку малих та середніх громад. Рейтинг враховує 33 критерійні показники і відображає інвестиційну привабливість громад області у 2018 році. Менська ОТГ посіла 3 місце в області по інвестиційній привабливості в цьому рейтингу. При середньому показнику по області 24.8 балів, наша громада отримала оцінку 68.91 балів».

Під час зустрічі представники громади спільно із експертами Чернігівського ЦРМС та представницею Київського міжнародного інституту соціології заповнили анкету щодо пріоритетів інвестицій в інфраструктуру на місцевому рівні, що фінансуються за рахунок державних коштів, стан розвитку приватного сектора, а також заходи з боку ОТГ, спрямовані на стимулювання місцевої економіки. Аналогічні анкети заповнюють об'єднані територіальні громади всієї України, які перейшли на прямі міжбюджетні відносини з бюджетом у 2017 році. Дослідження проводить КМІС за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" спільно з Центрами розвитку місцевого самоврядування у кожній області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини