Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:31:46

"Зелені" проекти Чернігівщини - вдала інвестиція у майбутнє

09.10.2018   08:34Агенцiя

За 9 місяців поточного року в області введено в експлуатацію 2,78 МВт потужностей електричної енергії з відновлюваних джерел.

Зокрема і завдяки запуску нової біогазової установки потужністю 2,4 МВт ТОВ "Городище-Пустоварівська аграрна компанія". Об’єкт розташовано на території Богданівської сільської ради Прилуцького району. Працює установка на відходах Линовицького цукрового заводу.

А також 1МВт — від 31генеруючої установки, що працюють по всій області.

Загальна потужність об’єктів відновлюваної енергетики Чернігівщини — більше 8,2 МВт.

До прикладу, лише Корюківська ТЕС за звітний період виробила понад 20 мільйонів кВт/год, що повністю дозволяє забезпечити річну потребу в електроенергії такого підприємства, як КП «Чернігівводоканал».

Загалом в Україні у поточному році додатково запрацювали СЕС – 355 МВт; ВЕС - 57 МВт; електростанції на біогазі – 11 МВт; електростанції на біомасі – 5 МВт; малі ГЕС – 1 МВт.

З початку 2015 року і по сьогодні близько 880 мільйонів євро інвестицій залучено у майже 1000 МВт нових потужностей відновлюваної електроенергетики.

Крім того, 460 мільйонів євро вкладено в проекти із виробництва «альтернативної теплової енергії» встановленою потужністю 2000 МВт.

Інвесторам та розробникам пропонують такі інструменти з підтримки «зелених» ініціатив:
- Інтерактивна інвестиційна карта UAMAP;
- Фінсько-український трастовий фонд.

Відновлювана енергетика – одна з найперспективніших галузей, яка сприяє збільшенню високоінтелектуальних робочих місць та економічному зростанню.

 
За повідомленням Департаменту ЖКГ і ПЕК Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.