Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:00:10

Харчова промисловість Чернігівщини. ДОВІДКА

03.10.2018   11:56Агенцiя

Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями.

В області виробляється 8% від загального обсягу виробництва в Україні сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого, більше 5% свіжих чи охолоджених туш яловичини і телятини, майже 3% вершкового масла жирністю не більше 85%, 2% хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання.

З початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували продукції на 6,7 млрд.грн, або 36% загального обсягу реалізації промисловості області. 
  
У січні–серпні 2018 р. на цих підприємствах працювало близько 8 тис. осіб штатних працівників (21% працюючих у промисловості). Середньомісячна заробітна плата штатного працівника становила 6823 грн, що на 7% більше, ніж рік тому.

Підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у січні–червні 2018р. за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 735 млн.грн, або 69% обсягу капітальних інвестицій промисловості області.

Продукція українських виробників харчових продуктів на 86% заповнює споживчий ринок області, зокрема понад 95% м’яса та м’ясопродуктів, масла вершкового, маргарину, яєць, олії рослинної, круп, цукру, солі, борошна, хлібобулочних виробів, напоїв безалкогольних – вітчизняного виробництва.

Продукція харчової промисловості області користується попитом й за межами країни. Підприємства області експортують молоко та молочні продукти, жири та олії тваринного або рослинного походження, м'ясо та їстівні субпродукти, готові продукти із зерна тощо.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини