Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:16:13

За вісім місяців бюджети територіальних громад Чернігівщини отримали більше 3 мільярдів гривень доходів

18.09.2018   08:18Агенцiя

У Головному управлінні ДФС області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-серпні 2018 року сплачено понад 3 млрд грн податків і зборів.

Здебільшого, бюджети територіальних громад області  формуються від надходжень податку на доходи фізичних осіб  –  близько 63 відс. загальної суми надходжень (1,9 млрд грн). До речі, утримується цей податок із доходів у вигляді заробітної плати, від надання майна в оренду, від продажу інвестиційних активів тощо.

Податок на майно забезпечує майже 16 відс. доходної частини бюджетів. Від оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу надійшло 489 млн гривень.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність сплачено 409 млн грн – це перевищує 13 відс. загальної суми надходжень.

У розрізі галузей народного господарства, як і раніше, у поточному році четверту частину доходів місцевих бюджетів від сплати податків формують установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (25 відс. всіх надходжень – 779 млн грн). Також, значний вклад у розвиток територіальних громад забезпечують сільськогосподарські підприємства (20 відс. доходів бюджетів 622 млн грн), промислові підприємства (15 відс. або 467 млн грн), підприємці і громадяни - платники податку на майно (майже 15 відс. усіх сплачених до бюджетів податків – 461 млн грн).

Менш значний вплив на наповнення бюджетів у підприємств торгівлі та громадського харчування (8 відс. доходів місцевих бюджетів – 246 млн грн), лісових господарств – 3,5 відс. (108 млн грн), будівельних організацій – 1,6 відс. 50 млн грн).

По всіх без винятку галузях народного господарства спостерігається зростання надходжень до місцевих бюджетів, що є надійним підґрунтям для розвитку регіону, фінансування соціальних та економічних програм та проектів з розвитку інфраструктури.


Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.