Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:42:23

На Чернігівщині одночасно тривають жнива і посівна

03.09.2018   12:15Агенцiя

Зернові та зернобобові культури в області зібрані майже з 295 тисяч гектарів, або 42 % до прогнозу. Це на 4,8 тисячі гектарів більше показника відповідної дати минулого року.

При цьому намолочено 1,1 мільйона тонн зерна (- 22 тисячі тонн проти 2017 року), рівень урожайності складає 37,4 центнера з гектара – дещо нижче минулорічного.

Так, сільгосппідприємствами отримано понад 730 тисяч тонн пшениці, більше 53 тисяч тонн жита, біля 86 тисяч тонн ячменів, майже 30 тисяч тонн гороху.

Найбільше зерна зібрали аграрії Бахмацького (близько 110 тисяч тонн), Ічнянського (понад 90 тисяч тонн), Прилуцького (майже 80 тисяч тонн), Менського, Чернігівського та Козелецького районів (по 60 тисяч тонн).

Найкраща врожайність у сільгоспвиробників Варвинського та Ічнянського районів – перевищує 60 центнерів з гектара, дещо менша на Срібнянщині, Коропщині, Талалаївщині та Бахмаччині – 51-56 центнерів з гектара.

На сьогодні аграрії продовжують обмолочування гречки та деяких зернобобових культур, розпочато збирання проса.

Триває посів озимого ріпаку на зерно, яким засіяно 24,6 тисячі гектарів, або 99 % прогнозованих площ.

Крім того, сільгосппідприємства Куликівського та Новгород-Сіверського районів розпочали посівну озимих колосових культур на зерно – вже посіяно біля 2 тисяч гектарів.


За інформацією Департаменту агропромислового розвитку,екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.