Хліб і до хліба
Якість продукції прилуцького хлібозаводу погіршилась?
Прилуки – одне з міст Чернігівщини, в якому продовжують функціонувати місцеві товаровиробники. Одним із найпотужніших серед них є ПрАТ “Прилуцький хлібозавод”, що славиться різноманіттям продукції та постачає її не тільки в торгову мережу міста, а й далеко за його межі, намагаючись підтримувати свою відмінну репутацію. Але нещодавно до редакції “ГП” почали надходити скарги на якість хлібобулочних виробів.
Наприклад, одна з прилучанок помітила, що в магазинах, де вона завжди купує продукти харчування, хліб і батони останнім часом стали занадто крихкими, погіршився і їхній смак. Чи дійсно існує проблема і чи не є ці нарікання безпідставними, наш кореспондент з’ясовував, відвідавши безпосередньо хлібозавод.
Спеціалісти хлібозаводу розповіли, що хліб постачається в усі магазини однаковий, і пояснили, що причиною розсипання і крихкості є неодноразове його розігрівання у мікрохвильовій печі з метою надання свіжого вигляду для подальшої реалізації. І здивувалися від уперше почутих претензій, бо лише подяки та добрі відгуки надходять на підприємство.
Р
озпочалися жнива, тому хліб випікається вже з нового врожаю. На столі в лабораторії пшениця – чиста, добірна, духмяніє полем. Із такого зерна борошно, мов сонце. Технолог Любов Головенець, фахівець із 34-річним досвідом роботи, пояснює, що хліб виробляється за добре відпрацьованими технологіями на рідких заквасках, які відновлюються і є постійно свіжими. Як цікаво, з ніжністю й трепетом Любов Миколаївна розповідає про сам процес появи буханця:
– Щоб спекти хлібину, треба 14 годин. Спочатку береться закваска, коли вона виростає і стає готова, замішується тісто, якому потрібно вибродитись. Виброджене тісто ділиться на подільнику, після чого ще годину підходить. Тоді саджається в піч, де випікається 45 хвилин. З’являється паляниця – запашна й гаряча. Її потрібно охолоджувати не менше двох годин.
Запросили нас і на виробництво, провели екскурсію по цехах. Не можна не відзначити чистоту, охайність, бездоганний порядок і неперевершені пахощі щойно спеченої смакоти. Неозброєним оком видно й відповідальність працівників, які свою роботу люблять і виконують її, вкладаючи серце та душу.
Кожному споживачеві догодити складно – смаки, як відомо, різні. Але хлібозавод прагне задовольнити всіх. Наприклад, для людей із високою кислотністю шлунку є хліб із висівок або ж “Забава” із солодовим екстрактом. Чисто житні пампушки та “хрустики” – для тих, у кого цукровий діабет. Дуже корисний і хліб із пророщеного зерна. Комусь до вподоби буханці з тмином, хтось полюбляє здобу, в яку, до речі, додаються масло та сметана власного виробництва. Вибір є для будь-якого, навіть найвибагливішого покупця.
Забезпечення людей хлібом – справа великої відповідальності. Якщо споживач має будь-які претензії до якості продукції, він може звернутися на завод і висловити власні побажання.
Наталія Полтавець
Останні новини Чернігівщини
Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41
На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.
Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29
Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.
Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25
Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.