Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:26:23

Юлія Свириденко: Реалізація цьогорічних проектів за рахунок коштів ДФРР матиме значний вплив на розвиток Чернігівщини

12.07.2018   11:58Агенцiя

Кабмін затвердив другий перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

Це 288 проектів на суму 1,8 мільярда гривень. Загалом уже затверджено 755 проектів, для реалізації яких передбачено 5,8 мільярда гривень. Усього ж загальний обсяг фінансування ДФРР на 2018 рік становить 6 мільярдів.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
– Кошти ДФРР будуть спрямовані на будівництво в регіонах дитсадків, шкіл, медичних закладів, розвиток спортивної інфраструктури, відновлення мостової та дорожньої інфраструктури, об’єктів водопостачання та водовідведення, проведення термомодернізації тощо. Переважна більшість проектів буде завершена у 2018 році, – зазначив Геннадій Зубко.

Так, за його словами, за кошти ДФРР в областях будуть проведені роботи з будівництва та реконструкції 115 об’єктів освіти (94 ЗНЗ та 21 дитячого садочку) на суму 566 мільйонів гривень, 41 об’єкту охорони здоров’я та соціального захисту населення – на 194 мільйони, 39 об’єктів спорту – на 196,5 мільйона гривень. Також реалізовуватимуться проекти на 24 об’єктах водопостачання та водовідведення (230 мільйонів гривень), 33 об’єктах дорожньо-транспортної інфраструктури (357 мільйонів), 16 об’єктах культури (94,2 мільйона), в 9 ЦНАПах (67 мільйонів) тощо.

До розпорядження щодо фінансування за рахунок ДФРР включені проекти, подані на розгляд 19 областями, серед яких і Чернігівська.

Нагадаємо, що на Чернігівщині реалізовуватимуться 18 проектів на суму 115,7 мільйона гривень. Це 2 проекти, спрямовані на покращення спортивної інфраструктури, по 6 проектів з ремонту і реконструкції закладів сфери охорони здоров’я та освіти, по 1 – культури та соціального захисту. Також проводитиметься реконструкція одного закладу оздоровлення та відпочинку дітей, буде закуплено комунальну техніку.

– Пройдено основний підготовчий етап реалізації цьогорічних проектів: регіональний відбір та затвердження проектів Кабміном. Цього року переможцями конкурсу в області стали більш масштабні проекти порівняно з 2017 роком. Їх реалізація матиме значний вплив на розвиток регіону.

Найголовніше зараз – вчасно й ефективно провести тендерні процедури і здійснити роботи на об’єктах. Це зона відповідальності замовників проектів. У свою чергу, облдержадміністрації буде прискіпливо моніторити хід їх реалізації, – зазначила перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини