Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:56:38

Смолинський торфозавод б’є рекорди

03.07.2018   13:28

На Смолинському торфозаводі ДП «Чернігівторф» завершують капітальний ремонт пресу. Днями в брикетний цех підприємства привезли відремонтований колінчастий вал.

За тиждень тут сподіваються запустити цех і отримати перший брикет. Попри складності, підприємство побило минулорічний рекорд заготівлі сировини, зібравши 13 тисяч тонн фрезерного торфу.

Для порівняння – у минулому році заводчани підготували 10,5 тисяч тонн сировини. І це ще не кінець! Директор підприємства Валентина Огієнко каже, що сезон заготівлі фрезерного торфу триватиме як тільки припиняться дощі. На заводі планують зібрати понад 20 тисяч тонн сировини, перевершивши минулорічні показники удвічі!

Начальник брикетного цеху Микола Мойсеєнко пояснює: «Працюємо без вихідних, щоб якомога швидше запустити прес. Плануємо завершити процес за тиждень».

Директор заводу Валентина Огієнко додає: брикет врятує підприємство, бо це – живі гроші.

Бажаючих закупити смолинський торф – хоч відбавляй! Закупівельники буквально вишикувались в кілометрові черги. На заводі очікують, що за «вибиті» 15 мільйонів гривень інвестицій концерн «Укртроф» закупить новітню техніку, яка дозволить з максимальною ефективністю заготовляти сировини та забезпечить роботою людей. Поки що ці гроші не надійшли на рахунки концерну. Найближчим часом парламентський бюджетний комітет має ухвалити відповідне рішення, після якого оголосять тендер на закупівлю техніки.


За інформацією Смолинського торфозаводу філії ДП «Чернігівторф»

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини