Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:51:43

На Чернігівщині більше сотні людей подали заявки на отримання дотації за вирощування молодняка ВРХ

16.05.2018   09:23Агенцiя

Одним із інструментів державної підтримки розвитку тваринництва цьогоріч є надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотацій за утримання молодняка великої рогатої худоби (ВРХ) – до двох з половиною тисяч гривень за вирощування теляти до року.

Зазначені кошти виплачуються на безповоротній основі фізичним особам за утримання до тринадцятимісячного віку ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка ВРХ, який народився у господарствах фізичних осіб.

Документи на отримання дотації приймаються за місцем розташування господарств – сільськими, селищними, міськими радами. Місцеві ради направляють відповідну інформацію Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Розподіл бюджетних коштів між розпорядниками нижчого рівня затверджується Міністерством аграрної політики та продовольства України на підставі отриманих з регіонів заявок.

Термін подачі документів поділений на три періоди: перший – до 1 травня, другий – до 1 вересня, третій – до 1 грудня.

Так, на 1 травня цього року на Чернігівщині 101 фізична особа подала заявки на отримання вищевказаної бюджетної дотації за вирощування в особистих господарствах 134 голів молодняка ВРХ. Сума нарахованої дотації склала понад 181 тисячу гривень.

 
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини