Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:52:26

Суб’єкти малого та середнього бізнесу Чернігівщини протягом першого кварталу сплатили близько 1,2 млрд.грн. податків

12.04.2018   12:22Агенцiя

До бюджетів Чернігівщини у січні-березні поточного року суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено майже 1,2 млрд.грн. податків, що складає половину загальної суми надходжень.

До державного бюджету представниками середнього бізнесу сплачено 355 млн.грн. податків і зборів (29,4 відс.), малого бізнесу та мікропідприємництва – 237 млн.грн. (19,6 відс.).

До бюджетів територіальних громад від суб’єктів середнього підприємництва надійшло майже 283 млн.грн. (26,1 відс.). Ще 27 відс. (понад 292 млн.грн.), надходжень забезпечено суб’єктами господарювання малого бізнесу. Порівну сплатили як юридичні особи, так і підприємці та самозайняті особи, громадяни – по 146 млн.гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року вклад малого бізнесу у наповнення бюджетів територіальних громад залишається стабільним. Проте, за рахунок внесених до законодавства змін, зросла сума сплачених податків. Надійшло більше на 22 відс. або на 53 млн.гривень.

Разом з тим, зріс вклад суб’єктів господарювання середнього підприємництва у наповнення місцевих бюджетів (з 23,6 відс. за І квартал 2017 року до 26,1 відс. у звітному році). Сума сплачених податків збільшилась більше ніж на третину (на 75 млн.грн.).

Значний внесок у наповнення місцевих бюджетів забезпечили представники середнього бізнесу  Срібнянського (69 відс.), Бобровицького (64,6 відс.), Н Сіверського (55 відс.), Носівського (49,7 відс.) та Ічнянського (45,7 відс.) районів. У містах обласного значення, а саме: у Прилуках, Ніжині та Чернігові цей показник становить близько 15 відс., і майже третину сплачених сум – у місті Н Сіверський.

Понад 30 відс. усіх сплачених до місцевих бюджетів податків суб’єкти малого  бізнесу та мікропідприємництва забезпечують у 6 районах області: Коропському (40 відс.), Менському (35,9 відс.), Сосницькому (34 відс.), Ніжинському (33,7 відс.), Городнянському (32,5 відс.) та Семенівському (30,4 відс.).

У містах обласного значення цією категорією платників забезпечено більше четвертої частини доходів територіальних громад: у Чернігові – майже 31 відс. (сплачено близько 114 млн.грн.), у Прилуках – 27,5 відс. ( понад 17 млн.грн.), Ніжині – майже 27 відс. ( більше 15 млн.грн.), Н Сіверському – 25,5 відс. ( понад 3 млн.грн.).   


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.