Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:12:46

Торік 153 безробітних подалися в бізнес

12.01.2017   10:20Агенцiя

Служба зайнятості підтримує підприємницькі ініціативи безробітних, які не можуть бути працевлаштовані через відсутність для них на ринку праці підходящої роботи. Так, у 2016 році, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово, власну справу відкрили 153 безробітних, зокрема 11 людей з інвалідністю та 28 учасників АТО.

Основні сфери діяльності, які обирають колишні безробітні: торгівля, відкриття закладів громадського харчування, надання різноманітних видів послуг (юридичних, бухгалтерських, ремонтних, перукарських, рекламних, транспортних, з пошиття одягу), сільське господарство та виробництво. Набувають популярності й такі напрями, як надання консалтингових, ріелторських та Інтернет-послуг, робота в ІТ-секторі тощо.

Дехто з підприємців-новачків уже має найманих працівників. Так, наприклад, Наталія Чеботар, яка торік відкрила сімейне кафе в Чернігові, працевлаштувала чотирьох людей.

Для безробітних у всіх центрах зайнятості області проводяться семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність. Громадяни, які виявили бажання започаткувати бізнес, проходять профдіагностичне тестування на визначення нахилів до такого виду діяльності.

Підприємців-початківців служба зайнятості підтримує й фінансово, надаючи їм виплату допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи. Для набуття теоретичних знань та практичних умінь, потрібних для ведення бізнесу, безробітним пропонується навчання на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», а також за професіями, орієнтованими на самозайнятість та організацію підприємницької діяльності.

Також всім бажаючим служба зайнятості надає безоплатні консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності із залученням представників органів державної влади, соціальних фондів, бізнес-центрів тощо. Торік було проведено 760 таких консультацій.

А на базі Чернігівського міського та Ніжинського міськрайонного центрів зайнятості діють консалтингові центри підтримки підприємницької діяльності для надання громадянам консультаційних послуг щодо бізнес-планування, управління фінансами і кредитування, оподаткування, ведення бухгалтерського обліку, цивільного і господарського права, трудового законодавства. Торік їх допомогою скористалися 482 людини.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.