Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:01:40

Чернігівці можуть ознайомитися з детальним перерахунком субсидії по газу в Особистому кабінеті

27.10.2016   09:39Агенцiя

В Особистому кабінеті споживачів газу з`явилася можливість ознайомитися з детальним розрахунком невикористаної і поверненої до держбюджету суми субсидії за спожитий газ в минулому опалювальному сезоні.

Завдяки цьому чернігівці зможуть дистанційно, не звертаючись до фахівців газової компанії, побачити як саме відбулося розщеплення коштів і скільки їх залишилось на особовому рахунку.

На виконання Постанови КМУ від 23.08.2016 р № 534 постачальник газу побутовим споживачам Чернігівської області ТОВ «Чернігівгаз Збут» повернув з особових рахунків майже 114 тисяч споживачів регіону до держбюджету частку невикористаних субсидій у розмірі 841 млн грн.

У споживачів, які ощадливо користувалися газом, кошти в еквіваленті 100 куб. м газу, що складає майже 690 грн., залишилися на рахунках. Їх можна буде використати на оплату газу в опалювальному сезоні 2016-2017 р.р. Якщо в результаті перерахунку в квитанціях відобразилися борги – переважно це стосується домогосподарств, які мали заборгованість до 1 жовтня 2015 року і не сплачували обов`язкову частку платежу по субсидії, - їх необхідно погасити до кінця жовтня. Наступні субсидійні нарахування не покриють боргові зобов`язання.

«В усіх споживачів, які використовували газ на опалення житла і отримували субсидію, з особових рахунків були зняті і повернені до держбюджету надлишково зараховані кошти. Ця сума врахувалася в балансі на 1 вересня і прописана в квитанціях за вересень окремим рядком. За рахунок ста кубометрів, які держава залишила споживачам, у переважної більшості субсидіантів в кінцевій сумі платіжок стоїть переплата, - поінформував директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста. - Втім є сім’ї, у яких внаслідок проведеного перерахунку виникли борги, які потрібно сплатити до кінця жовтня».

Ознайомитися з механізмом розрахунку та історією нарахувань субсидії можна в Особистому кабінеті. Аби скористатись цим сервісом, споживачу потрібно увійти до Кабінету, у розділі «Книга споживача» відображається вичерпна інформація по отриманій субсидії. Розрахунок суми повернення зберігається у вкладці «Деталізований розрахунок».

Стати користувачем Особистого кабінету доволі просто - потрібно лише пройти реєстрацію на сайті 104.ua. Для цього знадобиться номер особового рахунку, сума останнього платежу, контактний телефон та е-mail. Звертаємо увагу, користувачі сервісу, які є власниками картки Visa, з 4 жовтня по 30 листопада 2016 року мають можливість сплатити за послуги газопостачання без комісії.

Нагадуємо, що консультацію щодо нарахувань субсидії можна отримати виключно у місцевому органі соцзахисту населення (УСЗН), який призначив вам субсидію.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.