Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:18:32

Росіяни призначили нового директора “Чексілу” – екс-керівника білоруської фабрики “8 марта”

20.08.2016   10:02Агенцiя

Директором ПрАТ “Камвольно-суконна компанія” Чексіл “(Чернігів), великого виробника вовняних тканин для пошиття одягу, призначений Василь Шитіков, який до 2015 року протягом 10 років займав посаду директора великого виробника трикотажу ВАТ “8 березня” (Гомель, Білорусь).

Згідно з публікацією КСК “Чексіл” в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, таке рішення прийняла наглядова рада компанії, звільнивши з посади директора Олександра Рощинского за його бажанням, повідомляє Інтерфакс-Білорусь.

Рощинский обіймав посаду директора компанії протягом семи місяців (з 12 лютого 2016 року).

Шитіков призначений на три роки.

Місце його роботи після 30 січня 2015 року в повідомленні не вказано.

За інформацією білоруських ЗМІ, в 2014 році Комітет держконтролю Гомельської області ставив питання про звільнення Шитікова з посади директора ВАТ “8 березня” на підставі виявленого факту залучення ним вигідних позик на споживчі потреби фабрики, якій в той же час доводилося брати дорогі кредити на виплату зарплати.

КСК “Чексіл” виробляє камвольні та суконні тканини для пошиття одягу різноманітного призначення: для піджаків, костюмів, брюк і пальто – як чоловічих, так і жіночих, а також для військової та корпоративної уніформи.

У 2015 році компанія скоротила чистий дохід на 37,6% в порівнянні з 2014 роком – до 74,47 млн. грн. і наростила чистий збиток на 7,3% – до 167 млн. грн.

Згідно з даними НКЦБФР, на початок 2016 року власником майже 99,8% акцій КСК є ПрАТ “Менеджінг компані”, в якому 19,5% акцій належить латвійській Lexicon group,26% – громадянину РФ, і трьом фізособам-резидентам відповідно два пакети по 10% і один – 14% акцій.

До складу акціонерів ПАТ “Менеджінг компані” в 2014 році увійшли два громадянина Росії – Валерій Климко і Антон Громов (з пакетами по 26%). При цьому останній очолив наглядову раду КСК “Чексіл”.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.