Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:08:29

Про підготовку міського комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років

22.06.2016   10:01Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на черговому засіданні заслухав інформацію начальника управління житлово-комунального господарства Ярослава Куца про плани підготовки міста до наступного зимового сезону.

На сьогодні затверджено План заходів щодо підготовки житлового фонду та об’єктів житлово-комунального господарства і соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років, а також склад міського оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2016-2017 років під керівництвом заступника міського голови Олександра Кириченка.

За інформацією Ярослава Куца, теплопостачальними підприємствами міста після закінчення опалювального сезону 2015 – 2016 років розпочато ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного осінньо-зимового сезону.

З 1 до 30 квітня поточного року житлово-експлуатаційними підприємствами міста проведено загальний весняний огляд житлових будинків, за результатами якого визначено обсяги робіт з підготовки житлового фонду до роботи в зимових умовах.

На кожному підприємстві розроблено плани заходів та розпочато виконання робіт щодо підготовки до роботи у зимових умовах житлового фонду, об’єктів тепло-, водопостачання, громадського пасажирського транспорту, снігоприбиральної техніки, виробничо-технічних приміщень, теплових, водопровідних та каналізаційних мереж.

Теплопостачальними підприємствами міста після закінчення опалювального сезону 2015 – 2016 років розпочато ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного осінньо-зимового сезону.

Житлове господарство

Так, комунальними підприємствами Чернігівської міської ради: „Деснянське”, „Новозаводське”, „ЖЕК-10”, „ЖЕК-13” передбачено провести комплексну підготовку до зими 1 752 житлових будинки, загальною площею 4 млн. 400 тис. кв. м., у тому числі, відремонтувати:

- покрівель                                               - 161

- внутрішніх систем опалення                 -  65

- систем гарячого водопостачання         -  30

- систем холодного водопостачання         -  88

- енергозабезпечення будинків (щитових)  -  15

- опалювальних печей                                  -  11

Одночасно планується виконати ремонт внутрішньобудинкових систем каналізації, горизонтальних і вертикальних стиків панельних будинків, герметизації вводів інженерних мереж, ізоляції трубопроводів теплопостачання, дверей та вікон, ґанків, надвірних туалетів.

Згідно з Програмою проведення поточного ремонту будинків, об’єктів благоустрою та виконання заходів з підготовки до зими житлового фонду міста Чернігова на 2016 рік, затвердженої міською радою від 28 січня 2016 року виділені кошти у розмірі 4 813,3 тис. грн.

Такі обсяги фінансування не задовольняють потреби житлово- експлуатаційних організацій, що призводить до старіння житлового фонду та додаткових витрат на його утримання.

Крім того, запланована заготівля піску:

КП «Деснянське» -300 т

КП «Новозаводське» -300 т

КП «ЖЕК-10» - 300 т

КП «ЖЕК-13» -300 т

Підготовлена техніка до опалювального сезону:

КП «Деснянське» -4 одиниці

КП «Новозаводське» -4 одиниці

КП «ЖЕК-10» - 5 одиниць

КП «ЖЕК-13» -4 одиниці

 Житлово-комунальними підприємствами Чернігівської міської ради планується провести ряд заходів: поточний ремонт 14051,9 м. кв  покрівель, відновлення ізоляції та заміна ділянок трубопроводів холодного та гарячого водопостачання, центрального опалення та водовідведення - 2365,5 м. п., поточний ремонт цоколів, відмостків, ґанків, стиків стінових панелей  1317,7 м. кв, ремонт електросистем – 86 шт, скління вікон – 2750,06 м. кв,  ремонт печей  -81 шт.

 Водопостачання та водовідведення

Для забезпечення безаварійного водопостачання та водовідведення усіх споживачів міста в осінньо-зимовий період 2016 – 2017 років комунальним підприємством „Чернігівводоканал” Чернігівської міської ради передбачено підготувати:

- водопровідних насосних станцій                   -   5

- артезіанських свердловин                              -  66

- водопровідних мереж                                     - 547,9 км

- водопровідних очисних споруд                     -   1

- каналізаційних насосних станцій                  -  16

- каналізаційних мереж                                    - 326,4 км

- каналізаційних очисних споруд                     -  1

Згідно з планом заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період комунальним підприємством «Чернігівводоканал» заплановані наступні заходи:

- на каналізаційних насосних станціях:ревізія та випробування систем опалення, електроопалення, ремонт асфальтобетонного покриття на території, ремонт покрівлі машинного залу, підготовка до експлуатації топкової, ремонт під’їзної дороги;

- на водопровідних насосних станціях: ревізія та випробування систем опалення, випробування високовольтних кабелів, відновлення асфальтобетонного покриття майданчиків артсвердловин, промивання резервуарів чистої води та підготовка до експлуатації топкової.

Також запланована підготовка водопровідних та каналізаційних мереж, в результаті якої планується заміна ділянок водопровідних мереж – 1,5 км, промивання водопровідних мереж, ревізія засувок на напірних каналізаційних трубопроводах – 17 шт., заміна цегляних каналізаційних колодязів на колодязі із залізобетону – 4 шт., випробовування і ремонт запірної арматури на вводах в котельні та теплопункти – 135 шт.

Виконуючий обов’язки директора "Чернігівводоканал" Сергій Малявко запевнив, що наразі проводиться робота з реконструкції водопровідних мереж на ділянці дороги Київська - Горького, на наступному тижні розпочнеться по вулиці Гагаріна. Ведуться також інші роботи щодо підготовки водопровідних мереж до зимового періоду.

У вересні місяці запланована ревізія і випробовування системи опалення на базі управління а також ряд організаційних заходів: утеплення віконних та дверних проїздів, створення необхідного запасу піску, дров та брикету.

Теплопостачання

Відповідно до плану заходів щодо підготовки до опалювального сезону 2016 – 2017 років ПАТ „Облтеплокомуненерго”, КЕП „Чернігівська теплоелектроцентраль” ТОВ фірми „ТехНова” та приватного підприємства  „Спеціальна енергетична компанія” необхідно підготувати:

- котелень                              -    44

- теплопунктів                       -   109

- теплових мереж                  -  318,62 км

Заплановано проведення капітального ремонту:

- котелень                              -    4

- котлів                                   -    4

- теплових мереж                  -   2,86 км

 

КЕП „Чернігівська теплоелектроцентраль” ТОВ фірми „ТехНова”: заплановані ремонти та роботи, що забезпечують надійну експлуатацію, устаткування в обсязі вимог нормативно-правових актів із забезпечення надійної та економічної роботи устаткування та споруд, а саме:

- ремонт теплофікаційного устаткування котельно-турбінного цеху: насосів, підігрівачів, відкрито-розподільчих та комплектно-розподільчих пристроїв,

- ремонт обладнання установки підживлення тепломережі та нейтралізації.

Планується виконання заходів у запланованих обсягах інвестиційної програми: капітальний ремонт залізничних шляхів, капітальний ремонт живильного та циркуляційного насосів, повітряних вимикачів, компресорів і т.д. Також будуть виконані ремонтно-профілактичні роботи на обладнанні систем опалення та вентиляції будівель і споруд, ремонт водостоків, зливовоприймальників та зливних дренажів.

ПАТ „Облтеплокомуненерго” планує виконати роботиз капітального та поточного ремонту теплоенергетичного устаткування теплових мереж, будівель і споруджень. Проводитимуться також роботи на джерелах теплової енергії з профілактики, ремонту і заміні устаткування. В розрізі інвестиційної програми будуть проведені роботи по технічному переозброєнні, модернізації та реконструкції основного обладнання, забезпечена підготовка автотранспорту, землерийної техніки та механізмів до роботи в зимовий період та запас ПММ.

ПП  „Спеціальна енергетична компанія” на 6 котельних будуть проведені роботи по відновленню теплової ізоляції на мережах, чистка теплообмінників, перевірка роботи хімводоочистки, тепломеханічного обладнання та газового обладнання, також буде проведено гідравлічне випробування теплових мереж.

 

Вулично-дорожня мережа

Місто має широко розгалужену дорожню мережу. Загальна протяжність вулиць міста складає 361 км, в тому числі магістральних вулиць загальноміського та районного значення   86,7 км. Загальна площа шляхової мережі міста – 3,5 млн.кв.м.

Асфальтобетонне покриття мають 255,3 км доріг, це понад 2,16 млн. кв. м., ґрунтове – 105,7 км. Загальна протяжність тротуарів та пішохідних доріжок з твердим покриттям – 352,3 км.

Безпеку дорожнього руху місті забезпечує 61 світлофорний об’єкт, більше 6,0 тис. шт. дорожніх знаків, 12 км направляючого пішохідного огородження.

З міського бюджетів на благоустрій вулично - дорожньої мережі  передбачено кошти в сумі 40 551,7 тис. грн., із них:

будівництво – 4 913,0 тис. грн.; капітальний ремонт – 24 403,7 тис. грн., поточний ремонт – 11 235,0  тис. грн.

За рахунок виділених коштів передбачається збудувати три світлофорних об’єкти на перехрестях  вул. Шевченка – вул. Малиновського, вул. Київська – вул. Мстиславська та вул. Толстого в районі ЗОШ №4, встановити системи відеоспостереження вулиць міста, капітально відремонтувати три світлофорних об’єкти на перехресті вул. Шевченка -  вул. Менделєєва, вул. Рокоссовського - вул. Захисників України,  вул.Толстого – вул. Івана Мазепи, замінити дорожні знаки по вул. Шевченка та пр. Миру, капітально відремонтувати ділянки вулиць міста на  площі близько 59,8 тис.кв.м на ділянках вулиць Шевченка, Жабинського, вул. Івана Мазепи, проспектів Перемоги та Миру. Забезпечити поточний ремонт вулично-дорожньої мережі на площі близько 30,1 тис. кв. м, провести ремонт засобів регулювання дорожнього руху (відновити дорожню розмітку, відремонтувати пішохідне направляюче огородження та дорожні знаки).

Для підготовки вулично-дорожньої мережі міста до осінньо-зимового періоду з початку року проведено поточний ремонт асфальтобетонного покриття вулиць міста площею 13,2 тис. кв. м, та  відновлено близько 11 км дорожньої розмітки на суму 3 168,0 тис. грн.

 

Підвідомчі комунальні підприємства

КП «АТП-2528»: до осінньо-зимового періоду буде підготовлено 59 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки. Будуть проведені ремонти електрообладнання, коробки, гальмівної та ходової частин та фарбування автомобілів на суму 646, 1 тис. грн. Також заготовлено 14 тон піску та 1 тону солі.

Керівник КП «АТП-2528 В’ячеслав Мовчанюк повідомив, що підприємство може задіяти лише 59 одиниць техніки, втім її не вистачає для всього міста.  Тим більше, що деякі машини не витримують навантаження і часто потребують ремонту.

КП «Зеленбуд» буде підготовлено 9 одиниць техніки обладнаної снігоприбиральним обладнанням, яке знаходиться на сьогоднішній день у технічно справному стані. До 1.10.2016 року буде проведена тільки заміна шин автотранспорту на суму 97,2 тис. грн. Буде заготовлено 200 тон піску.

КШБП до роботи в осінньо-зимовий період планує підготовити 8 одиниць техніки, яка знаходиться на сьогоднішній день у технічно справному стані, але потребує незначного поточного ремонту на суму 142 тис. грн.

КП «СКПО» буде підготовлений сектор для поховання з покриття тирсою земельних ділянок для проведення зимового поховання 1, 52 га. Також буде проведений профілактичний ремонт групових розподільчих і допоміжних щитів і коробок, ремонт системи опалення, заміна установлювальної арматури (вимикачів, патронів, розеток), повітроводів драпірувального цеху. Підготують 9 одиниць техніки та заготовлено 500 тон піску.

 

Виконавчий комітет міської ради дав доручення до 1 жовтня поточного року керівникам комунальних підприємств міської ради: „Чернігівводоканал”,„ЧТУ”, „Деснянське”, „Новозаводське”, „ЖЕК-10”, „ЖЕК-13”; управлінням міської ради: освіти, охорони здоров’я, культури, фінансовому управлінню:

    - забезпечити готовність водопровідних, каналізаційних, теплових мереж, житлових будинків та виробничих приміщень, закладів освіти, охорони здоров’я, культури до роботи в зимових умовах,

    - вжити необхідних заходів щодо погашення заборгованості відповідними установами за спожиті газ, електроенергію, послуги водо-, теплопостачання та водовідведення і забезпечити оплату поточного їхнього споживання в повному обсязі.

Також до вказаного терміну  керівникам публічних акціонерних товариств: „Облтеплокомуненерго”, „Чернігівгаз», комунального енергогенеруючого підрозділу „Чернігівська теплоелектроцентраль” ТОВ фірми „ТехНова”, приватного підприємства „Спеціальна енергетична компанія”, Чернігівських міських електричних мереж  забезпечити готовність орендованих теплових, електричних, газових мереж, котелень, теплопунктів, які перебувають у комунальній власності, до роботи в зимових умовах.

Комунальним підприємствам Чернігівської міської ради відповідно до діючих технічних нормативів зимового прибирання міста необхідно створити необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів, запасних частин та піщано-соляної суміші на цей період.

 

Міський голова Владислав Атрошенко закликав керівників відповідних структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради до ефективної роботи та оптимізації всіх зусиль, аби забезпечити стабільну життєдіяльність міста у зимовий період.

Крім того, керівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради: „Деснянське”, „Новозаводське”, „ЖЕК-10”, „ЖЕК-13” необхідно забезпечити виконання графіків поточного ремонту покрівель житлових будинків на поточний рік, виконати ремонт внутрішніх систем опалення, гарячого та холодного водопостачання, енергозабезпечення будинків (щитових), опалювальних печей. У місцях проведення аварійних ремонтно-відновлювальних робіт відновити асфальтобетонне покриття вулиць, тротуарів та зелених зон.

Міському оперативному штабу з 1 липня 2016 року доручено щомісяця заслуховувати керівників підприємств і організацій міста про хід підготовки до зими комунального господарства, об’єктів соціальної сфери, будівельного комплексу та громадського транспорту міста, а також, житлових будинків, що перебувають в управлінні підприємств, установ, організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків щодо готовності їх до експлуатації у осінньо-зимовий період.

Владислав Атрошенко також зобов’язав керівників управлінь, відділів міської ради та підвідомчих їм підприємств і організацій систематично надавати управлінню житлово-комунального господарства міської ради оперативну інформацію про хід підготовки комунального господарства до зими.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини