Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:28:11

Напередодні Дня Конституції України ділянка км 1+310 – 25+310 дороги Т-25-35 буде введено в експлуаьацію

21.06.2016   08:13

Територіальна автомобільна дорога державного значення загального користування Т-25-35 Козелець — Карпилівка — Сорокошичі поєднує між собою міжнародну автодорогу М-01 та регіональну Р-69 (переводиться з Т-10-01), з’єднує м. Київ та зазначені дороги з центром Північного оперативного командування Міноборони України смт Гончарівське та учбовим центром Міноборони України смт. Десна, об'єкти національного і культурного надбання природно-заповідного фонду та історико-культурним центром смт. Остер розташованого на півночі Козелецького району (пам’ятки архітектури древньокиївської доби та середньовіччя. Місце масового відпочинку та оздоровлення).

Ремонт ділянки вказаної автодороги  довжиною 3 км по забезпечує життєдіяльність та вирішення соціально – економічних питань майже  11 тисяч жителів м. Остер та ще 3 населених пунктів, які входять до складу громади.

Основні обсяги виконаних робіт:
   
Виявлені дефекти негативно впливають на умови, безпеку та комфортність руху автотранспорту (не забезпечується розрахункова швидкість руху, створюються аварійні ситуації тощо).
Ділянка дороги потребує відновлення транспортно-експлуатаційного стану шляхом виконання ремонтних робіт з поточного середнього ремонту по всім зафіксованим дефектам обстежених елементів та інженерних споруд, а саме:
- для забезпеченням нормативного поперечного ухилу передбачити зрізання узбіч та планування узбіч на ширину 2,00м. Всі будівельні роботи по відновленню експлуатаційного стану земляного полотна виконувати з додержанням вимог природоохоронного законодавства.
-  відновити транспортно-експлуатаційний стан покриття проїзної частини дороги шляхом улаштування тонкошарового покриття з асфальтобетонної суміші поверх існуючого дорожнього одягу. Попередньо виконати ямковий ремонт асфальтобетоном та вирівнювання поперечного профілю існуючого покриття асфальтобетоном з забезпеченням двоскатного поперечного профілю з нормативним ухилом 25‰.
Фрезерування існуючого покриття 1045 м2;
Планування узбіч земляного полотна механізованим способом  - 8772 м2;
Ямковий ремонт гарячою асфальтобетонною сумішшю – 1317 м2;
Вирівнювання покриття гарячою асфальтобетонною сумішшю – 21230 м2;
Улаштування покриття із гарячої щільної дрібнозернистої асфальтобетонної суміші – 21230 м2;
Ремонт оглядових колодязів (люків) – 11 од.;
Улаштування дорожньої розмітки – 3,3 км;
Установлення дорожніх знаків – 18 од.


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини