Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:13:47

Об’єднані громади Чернігівщини отримають майже 32 мільйони гривень на інфраструктуру

16.04.2016   08:20Агенцiя

14 квітня Бюджетний комітет Верховної Ради України погодив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад на 2016 рік.

Об’єднаним територіальним громадам Чернігівщини виділено 31649,2 тис. гривень, зокрема:
Кіптівській – 5313,7 тис. гривень;
Деснянській – 11921,8 тис. гривень;
Вертіївській – 6062,7 тис. гривень;
Парафіївській – 5968,6 тис. гривень;
Макіївській – 2382,4 тис. гривень.

Субвенція надається для створення, модернізації інфраструктури та може спрямовуватись на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури, що належать до комунальної форми власності.

За ефективністю використання виділених коштів слідкуватиме спеціально створена комісія Мінрегіону, до складу якої увійдуть представники центральних органів виконавчої влади, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, провідні вітчизняні експерти.

Крім субвенції на формування інфраструктури, об’єднані громади мають можливість подавати проекти для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, яким на цей рік передбачено 3 млрд гривень.

Довідково: Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад передбачено субвенцію в обсязі 1 млрд гривень.

Субвенція розподілена між 159 об’єднаними громадами: від 957 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23,2 млн грн – для найбільшої.

Розподіл субвенції здійснювався за формулою: чим більша кількість сільських жителів та площа території об’єднаної громади, тим більший обсяг субвенції.

Порядок та умови надання, а також розподіл зазначеної субвенції затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 № 200 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад».

Об’єднані територіальні громади можуть подавати заявки на проекти, які планують реалізувати за рахунок державної субвенції. Форма заявок встановлена Наказом Мінрегіону від 05.04.2016 № 82 «Про затвердження Форми проектної заявки на проект, який може реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.