Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:45:59

Зовнішня торгівля товарами в області у 2015 році. ДОВІДКА

27.02.2016   08:00Агенцiя

У 2015 р. зовнішню торгівлю товарами підприємства та організації Чернігівщини здійснювали з партнерами 128 країн світу.

Протягом року  експортовано товарів на 552 млн.дол. США, що на 21% менше, ніж у 2014 р., імпортовано – на 379 млн.дол. США (на 28% менше).

Більше половини (55%) експорту формували поставки до Єгипту (на 51 млн.дол.США), Росії (на 50 млн.дол), Туреччини (на 34 млн.дол.),  Нідерландів (на 30 млн.дол.), Румунії та Білорусі  (на 25 млн.дол. до кожної), Іспанії (на 24 млн.дол.), Молдови та Польщі (на 21 млн.дол. до кожної), Італії (на 20 млн.дол.).

Значним попитом на зовнішньому ринку користувалися зернові культури (43% від загального експорту), з яких дві третини  експортовано до Єгипту, Нідерландів, Іспанії, Кореї, Республіки, Італії, Портуґалії та Ірану.

Суттєві поставки  виробів із паперу та картону здійснювалися до Росії, деревини та виробів із неї – до Туреччини, Китаю та Румунії; готових харчових продуктів – до Грузії та Молдови, текстильних матеріалів та текстильних виробів – до Білорусі, Польщі, Росії та Нідерландів.
   
Дві третини імпорту забезпечували Білорусь, Російська Федерація, Німеччина, Бразілія, Італія, Китай та Польща.
   
В асортименті імпорту переважали готові харчові продукти (20%), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (18%), текстильні матеріали та текстильні вироби (13%), папір та картон (12%), продукція хімічної та пов’язаних із нею галузей промисловості (8%), мінеральні продукти (7%), котли, машини (6%).

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.