Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:35:51

Міліцейські спеціальності найбільш популярні серед підлітків

07.10.2015   09:15Агенцiя

Представники ряду підрозділів та служб Управління МВС України в Чернігівській області гідно представили широкий спектр напрямків міліцейської професії в ході роботи експозиції національного профорієнтаційного проекту «Місто професій».

Проект поєднує в собі водночас професійно-орієнтаційну, розважальну та профілактичну функції і розрахований на дітей та підлітків віком від 2-х до 18-ти років. Відповідним чином була сформована чернігівська експозиція, виставлена у суботу 3 жовтня в Центральному парку культури і відпочинку. Під час заходу діти мали можливість спробувати себе у понад 25-и професіях — від правоохоронця чи рятувальника до перукаря або кулінара.

Різні аспекти професії міліціонера були представлені на чотирьох стендах, підготовлених різними підрозділами та службами обласної міліції. Найпершою юних відвідувачів зустрічала експозиція кримінальної міліції у справах дітей. Тут малеча мала змогу відповісти на питання, які стосуються їхньої безпеки, та розфарбувати тематичні малюнки, або ж самостійно спробувати себе в ролі художника.

Поруч розташувалося умовне перехрестя, споруджене працівниками Державтоінспекції, та патрульний автомобіль автоінспекторів поруч із ним. На іншому боці алеї парку активно працювали представники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Вони охоче давали можливість дітям і підліткам спробувати себе у різних галузях експертної служби міліції: оглянути автомобіль та самостійно виявити закладений під ним муляж вибухового пристрою, або ж навчитися виявляти і фіксувати сліди пальців рук.

Велике пожвавлення юних глядачів викликало також ознайомлення з роботою інспектора-кінолога. Працівник міліції демонстрував, як проводить навчання службово-розшукових собак, та що вміють досвідчені чотирилапі правоохоронці. Восьмирічна вівчарка Вільма вправно виконувала всі положення із загального курсу дресирування, впевнено знаходила муляж протитанкової міни, а також відшукала по слідах і затримала умовного злочинця, який викрав дитину (жертвою викрадача згодилась побути одна з юних глядачок).

Окрім цього, правоохоронці наочно продемонстрували взаємодію різних підрозділів міліції в оперативно-службовій діяльності. Вони змоделювали реагування на повідомлення про виявлений підозрілий предмет. Першим до знахідки прибув кінолог із собакою, натренованою на пошук вибухових речовин, і обстежив сам предмет та місцевість навколо нього. Після цього експерти-вибухотехніки зруйнували підозрілу коробку пострілом з гідродинамічної гармати.

У підсумку, чимало дітлахів висловлювали своє захоплення міліцейською експозицією, а дехто ще й додавав, що сам не проти спробувати у дорослому житті стати правоохоронцем.

До теми: Чернігів: рятувальники взяли участь у профорієнтаційному дитячому заході «Місто професій»

Загалом, свято вийшло не тільки цікавим та пізнавальним, а ще й смачним. Адже при вході у «Місто професій» кожній дитині видавали умовний паспорт, з яким малюки влаштовувалися на роботу на обрану ними професію. Далі ж на усіх навчальних місцях діти отримували своєрідну «зарплатню» у спеціальних грошових одиницях, актуальних тільки тут, на святі. За них дітки охоче придбавали солодощі у спеціальній крамниці «Міста професій».

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини