Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:03:51

У Чернігові інвестор розпочав виконання соціальної угоди, підписаної з мешканцями вул.Савчука

16.07.2015   17:01Агенцiя

Власне кажучи, такого в Чернігові, практично, ще не було: починаючи з цього понеділка нова для міста будівельна компанія-інвестор, в рамках соціальної угоди з мешканцями будинків - розпочала ремонт під'їздів на вулиці Савчука.

Почали з 11-го будинку. Зроблять його - перейдуть до інших.

Як тоді підкреслив керівник проекту "Набережний квартал" ЗолтанПутнокі, "Ми не будемо очікувати початку будівельних робіт по "Набережному кварталу", а вже найближчим часом розпочнемо виконувати підписану угоду й ремонтувати житловий фонд".

І його слова, а таке буває доволі нечасто - не розходяться зі справою.

Також, з минулого тижня почали проводити розчистку занедбаної паркової зони - вивозять побутове сміття й розпочали необхідну для "здоров'я" зелених насаджень санітарну чистку. Обсяги якої запропонували досвідчені фахові екологи, які приїхали з Києва. Нагадаємо, що санітарна чистка і приведення паркової зони до ладу один з пунктів соціальної угоди.
За словами екологів, занедбаність парку дуже велика, багато аварійних та хворих дерев, без їх прибирання парк оздоровити не вийде. За погодженням з місцевою владою вирішили робити санітарну чистку поетапно - розбивши територію парку на сектори. Це необхідно для того, аби інвестор міг показати якісний підхід.

За словами керівника проекту "Набережний квартал" ЗолтанаПутнокі, не варто перейматися долею аварійних та хворих дерев - на їх місце зразу ж розпочнуть висаджувати нові дерева. Тим більше, що більшість дерев у цій зоні тополі, які не тільки вже перейшли межу свого безаварійного віку, а ще є алергенами. Тобто, їх пух завдає чималий клопіт багатьом чернігівцям, особливо алергікам. Тому, будуть висаджені молоді клени, дуби та дерева хвойних порід. І тоді це буде дійсно парк, а не всіма покинута й забута місцевість.

На превеликий жаль, навіть такого європейського рівня інвестора-забудовника - не всі зустрічають радо. Вже з'явилося чимало псевдо-активістів, які збурюють населення, а паралельно ведуть перемовини з представниками забудовника аби отримати від нього гроші.

Не відстають і депутати, які свого часу голосували за передачу землі. Серед них В.Лебідь, який в супроводі телекамер прибув, чи не від початку. Дивує такий підхід, бо інвестор про свої плани відкрито заявляв ще місяц тому і був відкритий вести діалог для вирішення болючих питань.

На останок. Прокуратура також зявилася. Та чи буде вона ставити перепони інвестору?

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини