Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:01:20

Підприємці без РРО. А що взамін?

10.07.2015   08:03Агенцiя

8 липня відбулася прес-конференція на тему «Підприємці без РРО. А що взамін?».

Підприємці та роботодавці Чернігівщини та усієї України декілька місяців боролися проти обов’язкового впровадження касових апаратів, але відстояти вдалося не всіх, а тому деяким підприємцям таки доведеться встановити ревізійно-розрахункові апарати.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 року був прийнятий закон України щодо застосування фізичними особами підприємцями контрольно-касових апаратів з 01.01.2015 та 01.07.2015 та 01.01.2016 для юридичних осіб, для ФОП третьої та другої групи відповідно, тобто касові апарати мали ввести власники малого та середнього бізнесу.

Ірина Березинець пояснила, що в результаті масових акцій протесту представників малого та середнього бізнесу з усієї країни вдалося домогтися прийняття законопроекту 1088 про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Наразі від обов’язкового введення касових апаратів позбавлені фізичні особи підприємці з доходом менше 1 млн грн. та юридичні особи, що займаються наданням послуг населенню та проводять розрахунки за безготівковою системою.

Під дію закону не потрапили продавці пива (вони мають ще й оформити свої торгові точки як заклади ресторанного господарства) та юридичні особи, що займаються наданням послуг населенню та працюють за готівковий розрахунок.

Однак, проблема полягає не в самих РРО, а в нереформованій податковій системі і податковій службі України. «Боюся, що основна боротьба ще попереду», - висловив пересторогу Віталій Сальва. На його думку, відсутність будь-якого реформування податкової до кінця 2015 року покаже недієздатність уряду та його неспроможність проваджувати зміни, спрямовані на розвиток країни.

Роботодавці, присутні на прес-конференції, запевнили, підприємців, котрих не вдалося відстояти в боротьбі з касовими апаратами, не залишать на одинці з проблемами, адже на обслуговування касового апарату необхідно витратити близько 70 тис. грн. на рік, що є не підйомною сумою для багатьох. «Ми роз’їхалися, але не розійшлися», - підкреслила Олена Варнакова тим самим висловивши думку багатьох в готовності до кінця відстоювати інтереси тих, хто, як це не парадоксально, наповнює бюджет країни, і мав би отримувати максимальне сприяння від держави.

«Керівництво держави має звикнути до думки, що підприємці завжди доводять розпочату справу до кінця», - зазначила Світлана Жимолостнова. 
 
Інна Різуха закликала підприємців об’єднуватися в профспілки, щоб централізовано представляти власні інтереси.

Учасники зібрання запропонували представникам малого та середнього бізнесу згуртуватися навколо Всеукраїнського об’єднання «Фортеця» в силу, що протистояла б великому бізнесу, інтереси котрого, на думку Тетяни Опришко, відстоюють лобісти у Верховній Раді.

Також роботодавці Чернігівщини висловили вдячність всім засобам масової інформації, штабам політичних сил, громадським діячам та активістам, котрі допомогли у відстоюванні інтересів підприємців не тільки Чернігова, а й усієї країни.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини