Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:47:09

Рада регіонального розвитку продовжує діалог з чернігівськими підприємцями

11.06.2015   21:46Агенцiя

Рада регіонального розвитку Чернігівщини стає своєрідним майданчиком для обговорення та вирішення проблем, які хвилюють підприємців Чернігова. Вже вдруге за цей місяць підприємці зустрілись з Сергієм Березенко.

Голова Ради регіонального розвитку продовжує залучати до діалогу з чернігівськими підприємцями найвищі посадові особи області та країни. Цього разу зустріч за темою «Створення сприятливих умов для ведення бізнесу» відвідав Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус.

Говорили про наболіле. Сьогодні наших підприємців дуже турбує питання обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО), або по простому  - касових апаратів з 1 липня 2015 року. За їхніми словами, це може стати непосильною ношею для багатьох представників малого та середнього бізнесу. Розуміння підприємцям вдалося знайти у Раді регіонального розвитку.

«Дуже важливо, що ми збираємося та обговорюємо важливі питання, шукаємо шляхи їх вирішення. Головне – ми налагодили діалог, знайшли механізм комунікації.  Тому всі ваші пропозиції  щодо врегулювання проблемних питань обов’язково будуть розглянуті, - наголосив Сергій Березенко. Він також запевнив присутніх, що законодавці очікують такі пропозиції та охоче розглянуть усі рекомендації підприємців. -   Я маю запевнення від депутатського корпусу, що вони готові реагувати та змінювати ті закони, які є недосконалими. Такий підхід є відповіддю на ініціативу підприємців України, в тому числі і вашу», - підкреслив очільник Ради регіонального розвитку.

Крім того, підприємці занепокоєні високими кредитними ставками. Сьогодні показник банківських кредитів та інших позик в області складає всього 7,2%, тобто кошти на розвиток власної справи отримують одиниці. Причини: подорожчання валюти та зростання кредитної ставки. Ще одна проблема – пошук нових ринків збуту продукції. Купівельна спроможність українців суттєво знизилась, тому, на думку підприємців необхідно активніше просувати наших виробників, перш за все, на європейські ринки. А для цього потрібна державна підтримка. Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус запевнив учасників дискусії, що влада працює над тим, аби зменшити навантаження на підприємців у непростій економічній ситуації, яка склалася та висловив сподівання, що подібний формат діалогу пришвидшить та спростить процес налагодження й реформування економічних процесів в Україні.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини