Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 18:02:31

Компанія "Вимал" шукає фінансування під будівництво нового картофелеперерабативающего заводу в Чернігівській області

06.06.2015   10:51Агенцiя

Один з найбільших виробників картопляного крохмалю в Україні компанія «Вимал» (Чернігівська обл.) Шукає інвестора для будівництва ще одного заводу з виробництва крохмалю.

«Розроблено фінансовий проект, він був зроблений за міжнародними стандартами, з періодом окупності в чотири роки з метою залучення кредитних ресурсів. Ми багато зверталися, починаючи від китайських банків, європейських структур, але під 14-15% брати кредит у валюті - це фактично просто його поховати », - сказав агентству« Інтерфакс-Україна »менеджер зовнішньоекономічних відносин компанії Сергій Лазар.

За його словами, потужності заводу становитимуть близько 13 тис. Тонн продукції на рік, пише.

Директор компанії Сергій Самоненка повідомив агентству, що «Вимал» майже три роки оформляв землю під новий завод, близько чотирьох років отримувала доступ до необхідних потужностей на електроенергію.

С.Самоненко також зазначив, що в 2014 році компанія поставляла крохмаль в ЄС в рамках наданих квот.

«У 2014 році Україна обрала 7,3% за квотою по крахмалу, і, напевно, ці всі відсотки були ми. Далі питання - що з цією квотою робити? Вона розрахована на виробників кукурудзяного крохмалю, тому що картопляний крохмаль везти туди - це як самовари в Тулу. Західна Європа - це світовий центр виробництва крохмалю », - сказав він.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини