Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:24:43

Міський голова занепокоєний можливістю зупинки ТЕЦ

04.06.2015   16:20Агенцiя

Чернігівський міський голова Олександр Соколов висловив занепокоєння можливістю зупинки місцевої ТЕЦ

Чернігівська ТЕЦ

Чернігівська ТЕЦ

Про це він сказав під час засідання чергової сесії міської ради.

За його інформацією, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не підписало вугільний баланс і розглядає питання щодо зупинки роботи ряду українських ТЕЦ влітку для накопичення вугілля на потреби опалювального періоду.

По завершенню сесії міський голова підписав відповідні листи з проханням не допустити зупинки Чернігівської ТЕЦ до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, голови РНБО Олександра Турчинова і Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина.

Зокрема, у листах підкреслюється, що зупинка роботи підприємства призведе до припинення надходження коштів на рахунки, що не дозволить виконати ремонтні і підготовчі роботи до опалювального сезону у повному обсязі, провести закупівлю вугілля. Крім того, ряд промислових підприємств, в основі технологій виробництва яких лежить теплова енергія у вигляді пари, будуть змушені призупинити виробничий процес. Без роботи залишаться майже дві тисячі працівників обласного центру.

"Термінове вирішення питання забезпечення стабільної роботи регіональних теплоелектроцентралей дозволить запобігти важким економічним та соціальним наслідкам, як у нашому регіоні, так і в країні в цілому", - наголошується у листі.

Залишки вугілля на складах КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ фірма "ТехНова" станом на 1 червня становлять близько 36 тис. тонн, обсягів якого в опалювальний період вистачить менше, ніж на один місяць роботи.

Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини