Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:37:25

Куди і в якому обсязі розподіляються кошти за газ, сплачені споживачами Чернігівщини

02.06.2015   22:27Агенцiя

З 1 травня по 30 вересня побутові споживачі сплачуватимуть за газ єдину ціну – 7,188 грн. за кубометр.

Такий розмір оплати був встановлений Нацкомісію з державного регулювання у сферах енергетики та компослуг. Ці кошти не йдуть ПАТ «Чернігівгаз», а розподіляються між усіма учасниками ринку газу і бюджетом відповідно до алгоритму затвердженому Нацкомісією.
 
Розподіл 7,188 грн., які сплачують побутові споживачі Чернігівської області за кожен кубометр газу, відбувається наступним чином:
 
- власник газу НАК «Нафтогаз України» отримує 5 грн.
- до державного бюджету (податок на додану вартість і цільова надбавка) йде 1,40 грн.
- ДК «Укртрансгаз» (за послуги з транспорування магістральними газопроводами)одержує 3 коп.
- ПАТ «Чернігівгаз» (за послуги з транспортування та постачання газу газопроводами середнього та низького тиску) отримує 71 коп.

Тобто, найбільша частка – 84%, йде на оплату вартості природного газу, як товару. Тоді як за послуги з доставки газу кінцевим споживачам розподільними мережами ПАТ «Чернігівгаз» отримує лише 12% від ціни газу.
 
Структура розподілу ціни газу, яка діє з 01.04.2015 року у відсотковому співвідношенні:

По всій Україні за рік споживачі заплатять за газ близько 245 млрд грн., які розподіляться таким чином як зображено на інфографіці, зокрема, половину грошей отримає НАК «Нафтогаз України», а облгази отримають близько 3% від усієї суми.
 
«Насамперед, хочу розвіяти міф про те, що начебто газовики отримують від дороговартісного газу надприбутки. В структурі ціни газу, незалежно це 3,60 грн. або 7,188 грн. за кубометр, доля ПАТ «Чернігівгаз» складає незмінні 71 копійку. Тобто, згідно алгоритму розподілу коштів, за надання послуг наша компанія отримує лише незначну частку. За її рахунок виплачується заробітна плата 2,5 тисячам робітників, виконуються регламентні роботи на майже 11 тисячах км газомереж, закуповуються матеріали та обладнання, безкоштовно встановлюються лічильники, проводяться ремонти, працюють абонслужби і т.і.», - зазначила голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.

Споживачі газу можуть ознайомитися з діючими тарифами на транспортування та постачання газу для ПАТ «Чернігівгаз» і на що спрямовують виділені кошти на сайті компанії в розділі «Тарифи на газ».
 
Довідка:

ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить
понад 700 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є понад 349 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.
Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини