Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:55:56

Спрощенці Чернігова поповнили місцевий бюджет майже на 27 мільйонів гривень

20.05.2015   10:01

Саме стільки єдиного податку надійшло до місцевого бюджету протягом 4 місяців поточного року від суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 3,7 млн. грн. Про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові Олег Шуба.

При чому 77 % надходжень даного платежу сплатили фізичні особи – підприємці, а це – 20,7 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 3,4 млн. грн.

Юридичними особами – платниками єдиного податку за січень –квітень 2015 року поповнено бюджет майже на 6,2 млн. грн. Це на 0,3 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

До речі, на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові перебуває 9580 фізичних осіб-підприємців та 1581 суб’єкт господарювання – юридична особа.

«Позитивна динаміка щодо зростання надходжень єдиного податку зберігається тривалий час. Адже, застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності дає підприємцям низку переваг: спрощення процедури і порядку реєстрації платника податку, значне спрощення процедури обчислення для визначення сум єдиного податку, звільнення від сплати низки податків і зборів. Крім того платникам надається право вибору щодо сплати ПДВ»,- підкреслив посадовець.

Нагадаємо, що Законом України від 28.12.2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» зменшено кількість груп платників єдиного податку, змінено межі окремих груп та зменшено ставки податку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини