Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:25:58

Збитки ПАТ "Чернігівгаз" за підсумками 2014 року складають 66,1 мільйонів гривень

20.04.2015   08:57Агенцiя

18 квітня ПАТ «Чернігівгаз» провело чергові збори акціонерів, на яких були присутні акціонери, що володіють 92,49% акцій. На зборах було затверджено фінансову звітність діяльності компанії та баланс за 2014 рік. За підсумками минулого року чисті збитки компанії становили 66,1 мільйонів гривень.

Однією з головних причин збитків по основним видам діяльності стало суттєве падіння обсягів транспортування та постачання природного газу, що призвело до недоотримання планової тарифної виручки в розмірі 45,4 мільйонів гривень. Замість 848 мільйонів кубометрів газу, затверджених НКРЕКП в структурі тарифів на 2014 рік для ПАТ «Чернігівгаз», обсяг протранспортованого газу склав 713 мільйонів кубометрів.

Загальні витрати ПАТ «Чернігівгаз» становили 798,8 мільйонів гривень, що на 60,8 мільйонів більше ніж в 2013 році. Зростання витрат обумовлене суттєвим здорожчанням матеріалів та обладнання, необхідних для роботи компанії. Понад 81%, а це 286,3 мільйонів гривень тарифної виручки пішло на фінансування виробничої діяльності, оплату праці персоналу, а також на придбання пально-мастильних матеріалів, електроенергії за комерційними цінами тощо.

«На фоні падіння обсягів споживання газу, загальноекономічної кризи та істотного підвищення цін на основні матеріали та обладнання, було очевидно, що 2014-й стане збитковим. В цьому році, до речі як і завжди, головним для нас залишається забезпечення надійного та безперебійного газопостачання. Окрім поточних завдань «Чернігівгаз» сфокусується на підвищенні якості надання послуг, запровадженні нових зручних сервісів для наших клієнтів», - повідомила голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.

Попри скорочення фінансових надходжень, протягом року ПАТ «Чернігівгаз» інвестував в газотранспортну систему 22,8 мільйонів гривень. Окрім цього, планово-технічним обслуговуванням побутових газових приладів було охоплено понад 200 тисяч домогосподарств, виконано 13,7 тисяч заявок по витокам газу, безкоштовно встановлено близько 7 тисяч лічильників газу, видано 1626 технічних умов на газифікацію. Протягом звітного періоду компанія в повному обсязі забезпечувала відрахування до бюджетів всіх рівнів, стабільно виплачувала працівникам заробітну плату.

Основними акціонерами ПАТ «Чернігівгаз» відповідно до реєстру власників цінних паперів, є:
ПАТ НАК «Нафтогаз України» - 25% акцій, ПАТ «Агропромкомплект» - 19,65% акцій, ПАТ «Ролюкс» - 19,65% акцій, ТзОВ «Ласфано Україна» - 13,28% акцій, ПАТ «Газтек» - 13,08% акцій статутного капіталу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини