Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:44:57

Платники єдиного податку Чернігова за 3 місяці цього року сплатили до місцевого бюджету більш ніж 21 млн. грн.

08.04.2015   10:06

Це на 3,1 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року. При цьому більша частина з цієї суми надійшла від місцевих підприємців-фізичних осіб – понад 15,9 млн. грн. Від платників єдиного податку – юридичних осіб – 5,1 млн. грн.

До речі, на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові  перебуває більше 9,6 тис. фізичних осіб-підприємців та 1,5 тис. суб’єктів господарювання – юридичних осіб.

Фахівці ДПІ у м. Чернігові нагадують, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок, шляхом здійснення авансового внеску, не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року. Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Варто зазначити, що  2015 рік  приніс платникам єдиного податку  ряд позитивних новацій, а саме:  з 1 січня всі платники єдиного податку третьої-шостої груп, які перебували на обліку в органах ДФС до 1 січня 2015 року, вважаються платниками податку третьої групи. А четверта група «спрощенців» – це суб’єкти підприємництва аграрної галузі, які раніше сплачували фіксований сільськогосподарський податок.

Цьогорічна оптимізація кількості груп платників єдиного податку відбулася із врахування інтересів представників малого бізнесу. Зокрема, збільшено максимальний розмір доходу для перебування на першій - другій групах  спрощеної системи оподаткування, знижено ставку оподаткування та скасовано обмеження  щодо кількості найманих осіб для платників третьої групи. Встановлений обсяг доходів для третьої групи не повинен перевищувати 20 мільйонів гривень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини