Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:19:26

Спрощенці Чернігова поповнили місцевий бюджет на 18,5 млн. грн.

13.03.2015   09:27

За два місяці поточного року від суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування до місцевого бюджету надійшло понад 18,5 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли майже на 3,1 млн. грн. Про це повідомив заступник начальника ДПІ у м. Чернігові Володимир Мехед.

Переважну більшість сплаченої суми складають надходження від фізичних осіб-підприємців, які сплатили понад 13,9 млн. грн. Це більш   ніж на 2,6  млн. грн. перевищує находження аналогічного періоду минулого року.

Юридичними особами – платниками єдиного податку за 2 місяці поточного року  поповнено  бюджет  на 4,6 млн.грн. Це на  0,5 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.
На спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові  перебуває більше 1,5 тис. суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 9,6 тис. фізичних осіб-підприємців.

ДПІ у м. Чернігові нагадує, що з 1 січня 2015 року згідно з Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» внесено зміни у спрощену система оподаткування, обліку та звітності

Зокрема, запроваджено оптимізацію кількості груп платників єдиного податку із збільшенням чинного максимального розміру доходу. Так,  збільшено максимальний розмір доходу для перебування на першій - другій групах  спрощеної системи оподаткування, знижено ставку оподаткування для платників третьої групи, в четверту групу потрапили платники фіксованого сільськогосподарського податку, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Крім того звертаємо увагу платників, що цим же Законом внесено зміни до Закону України від 06 липня 1995 року №265 „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

«Основною зміною є те, що платники єдиного податку другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО).  У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи – підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО»,-  акцентував Володимир Мехед.

При цьому зазначені зміни, вступають у силу:
- для платників єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року;
- для платників єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини