Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:56:09

Чому бізнес не йде на торги?

24.09.2014   08:13Агенцiя

Через борги казначейства бізнес не приходить на торги органів місцевої влади. Такі висновки зробив експерт з державних закупівель Гліб Канєвський під час зустрічі з журналістами.

Він вважає, не сплата за рахунками місцевої влади створює загрозу для забезпечення соціальних об’єктів у 2015 році.

Центр політичних студій та аналітики протягом червня-вересня 2014 року відслідковував тендери, які не відбулися чи були відмінені у Чернігівській області. Всього таких закупівель – 212, з них зірвалися — 65. Експерти кажуть, найбільше постраждала соціальна сфера.

17 тендерів зірвалися для закладів охорони здоров’я, 11 – для шкіл та університетів, 8 – у сфері оборони. Для прикладу Чернігівський онкологічний диспансер 18 вересня повідомив про відміну торгів по лікам для пацієнтів через те, що ніхто не з’явився для процедури проведення тендеру.

Відсутність пропозиції від бізнесу засвідчує низьку довіру до платоспроможності місцевих органів влади та держави в цілому. Експерти попереджають, в перспективі недовіра призведе до катастрофи, через яку наприклад лікарні, чи військові частини, залишаться без необхідних товарів та послуг.

«Тільки тоді, коли бізнес побачить реальну платоспроможність місцевої влади, проблеми з відсутністю учасників на торгах зменшаться», — резюмував Канєвський.


http://chodtrk.com.ua/?p=17415

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини